Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница(ОБНОВЕНО) Отборът на свободните агенти победи Марек, съдията прекрати контролата 5 минути...

(ОБНОВЕНО) Отборът на свободните агенти победи Марек, съдията прекрати контролата 5 минути преди края

Отборът на футболистите без професионални договори победи новака във Втора лига – Марек, с 2:1 в контрола, която се игра на стадиона в Брезник. Главният съдия Любослав Любомиров прекрати спаринга пет минути преди неговия край заради разправия между играчите на двата отбора.

 

В четвъртия си контролен мач от лятната подготовка мъжкият отбор на ФК Марек срещна отбора на свободните агенти, воден от бившия наставник на дупнишкия тим Румен Стоянов, сега наставник на Сливнишки герой.
Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков за пореден път прояви разум и отдаде по-голямо значение на следващата среща, която ще се играе в София на терена на „Царско село” в събота, 1 юли, срещу лидера на Втора професионална лига ЦСКА 1948 ІІ. По време на мача в Брезник, Калпаков е провел сериозни тренировки на стадион „Бончук” с футболистите, на които ще разчита още на старта на мачовете за първенството на Втора професионална лига. При това положение бе оформена формация от резервните състезатели от мъжкия отбор и млади футболисти от ДЮШ на школата, добре познати на Цветан Видински, който съвсем резонно води отбора в този мач.

Резултатът бе открит в 15-ата минута, когато Асен Георгиев от домакините фаулира футболист на „Марек” в наказателното поле след грубо влизане. Отсъдената дузпа бе реализирана от Радослав Михалков за 0:1.
В 30-та минута свободните агенти изравниха. Тогава Николай Хаджиниколов изведе с перфектен пас Йордан Тодоров, той навлезе в наказателното поле и изпрати топката в мрежата за 1:1. Три минути преди края на полувремето след центриране в наказателното поле на Марек Мартин Минчев от домакините засече кълбото с глава и направи резултата 2:1.

През втората част на срещата и двамата наставници Румен Стоянов и Цветан Видински пуснаха в игра останалите футболисти от резервната скамейка. Имаше интересни моменти и пред двете врати, но не липсваха и необмислени фаулове, които не останаха незабелязани от главния съдия Любослав Любомиров. Най-неочакваното стана в 85-та минута, когато при атака на домакините чрез бързоногия Йордан Тодоров, беше пресрещнат от защитник на „Марек” с шпагат, беше отсъден фаул от арбитъра, но футболистите на двата отбора спретнаха скандал и с цел да не се стигне до нещо нежелателно, пет минути преди края бе даден край на мача.
За отбелязване е, че при този неприятен сблъсък главният съдия показа общо четири червени картона – по два на футболисти от двата отбора.

“Доволен съм от това как премина подготовката. В мача също се представихме добре срещу силен съперник. През второто полувреме имахме ситуации, при които можехме да стигнем и до нови попадения, но ударите на Хаджиниколов, Йордан Тодоров и Давид Димитров минаха близо до целта. Тази година проектът го направихме с изключително млади момчета, без голям опит в мъжкия футбол. Но това е пътят – трябва да им се дава шанс”, заяви Румен Стоянов, който проведе цялата подготовка на отбора на футболистите без професионални договори.

Отборът на АБФ игра в състав: Божидар Петров, Асен Георгиев, Кристиан Миланов, Радослав Мутафов, Василис Милованович, Николай Хаджиниколов, Давид Димитров, Мартин Минчев, Миролюб Иванов, Йордан Тодоров, Крум Петров (Димитър Димитров, Теодор Дойнов, Владимир Иванов, Ваньо Николов, Иван Савов).

Марек: Пламен Младенов, Веселин Георгиев, Теодор Тодоров, Слави Наков, Радослав Михалков, Христиан Джаджаров, Валери Йорданов, Иван Тренчев, Димитър Владимиров, Добромир Панчаревски, Анжело Кючуков (Иван Кьосев, Любомир Костов).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular