Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Локомотив” (Пд) ще покаже Купата на България на феновете си в понеделник

„Локомотив” (Пд) ще покаже Купата на България на феновете си в понеделник

„Локомотив” (Пловдив) ще покаже футболната Купа на България на феновете си на 6 юли. “Железничарите” спечелиха трофея за втора поредна година с успех след изпълнение на дузпи, надвивайки ЦСКА (София) на Националния стадион “Васил Левски”.

Привържениците на отбора ще могат да видят Купата, която ще бъде показана от терасата на община Пловдив. Тържеството е в понеделник от 20,00 часа. От клуба призоваха всички, присъстващи на събитието, да спазват противоепидемичните мерки.

Пред 12 000 зрители и строги мерки за сигурност ЦСКА и „Локомотив” (Пловдив) поднесоха истински спектакъл за любителите на футбола. 120 минути не бяха достатъчни за отборите да отбележат гол.
Десет минути преди края на първата част имаше претенции за дузпа от Анте Аралица. Офанзивният футболист на „Локо” (Пловдив) смяташе, че Валентин Антов го е фаулирал, но не на това мнение беше Георги Кабаков. На повторението се видя, че Антов докосва топката, а при повеждането Аралица е играл с ръка. Миг по-късно “червените” организираха светкавична контраатака, която завърши с удар на Тиаго Родригес, но топката излезе аут. Три по-късно пък Лукас Салинас бе оставен непокрит пред дъгата на полето на столичани, но шутът му беше прекалено неточен. В 43-тата минута Греъм Кери центрира от ъглов удар брилянтно за Петър Занев. Капитанът на ЦСКА отправи удар с глава, но страхотен рефлекс на Мартин Луков предотврати сигурен гол за “червените”.

Динамиката през втората част със сигурност не очарова от самото си начало. След малко повече от час игра феновете на ЦСКА направиха ефектно пирошоу в центъра на София, което обаче спря мача за повече от шест минути.
В рамките на пет минути през първото продължение “червените” имаха шанс да изпълнят три преки свободни удара, но ударите на Кери и Белтраме бяха доста неточни. В 102-рата минута пък ирландецът посрещна топка, която бе избита след корнер, но шутът му за сетен път беше страшно неточен.

След дузпите „смърфовете” сразиха „червените”, като вкараха всичките си пет, докато тимът на Милош Крушчич реализира само три. Големият пропуск за ЦСКА дойде във втория опит, когато Али Соу стреля слабо, а Илко Пиргов отрази удара му. Така “смърфовете” се превръщат в първия отбор, който защитава своя трофей от 11 години насам. Това за последно го стори „Литекс” (Ловеч), който в две последователни години спечели Купата през 2007/08 и 2008/09.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular