Sunday, May 19, 2024
HomeОбществоКултура„Лято и дим“ от Тенеси Уилямс гостува на пернишка сцена

„Лято и дим“ от Тенеси Уилямс гостува на пернишка сцена

Нашумелият спектакъл на Малък градски театър „Зад канала“ – „Лято и дим“ от Тенеси Уилямс гостува на пернишка сцена. Събитието ще се състои на 19 април от 19,00 ч, съобщиха от Драматичния театър.

Режисьор е Анастасия Събева, участват актьорите Богдан Бухалов, Каталин Старейшинска, Пенко Господинов, Василена Атанасова, Малин Кръстев, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Христо Пъдев, Георги Кацарски, Велина Георгиева /студентка/.

Сценографията е на Ивайло Николов, а музиката е на Милен Кукошаров.

В сравнение с „Котка върху горещ ламаринен покрив“ или „Трамвай „Желание“, „Лято и дим“ е от по-малко популярните пиеси на американския драматург Тенеси Уилямс, която обаче става хит на Оф-Бродуей през 50-те години на XX век. Действието й се завърта около живота в Мисисипи в началото на столетието и се фокусира върху Алма Уайнмилър – неомъжена дъщеря на проповедник с изтънчени маниери и непоклатим морал и почти осъществената й афера с Джон Бюканън-младши – необуздан млад лекар, израснал в съседство. С развитието на пиесата обаче двамата постепенно разменят местата си и от момиче, което казва „не“, Алма сама моли за любовта на Бюканън, който пък се оказва сгоден за скромна девойка и готов да води спокоен и порядъчен живот.

За резервация и контакт, билетна каса – 076 603 203

RELATED ARTICLES

Most Popular