Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаМалки бойци събраха 30 торби боклук по пътя до хижа „Отовица“

Малки бойци събраха 30 торби боклук по пътя до хижа „Отовица“

Възпитаниците на дупнишкия СК „Патриот“ и приятелите им от СК „Спартак“ (Пазарджик) направиха поход до хижа „Отовица“ под наслов „Да опазим природата чиста!“.
Малките бойци от Дупница и връстниците им от Пазарджик заедно с техните треньори извървяха общо 24 км на отиване и връщане. Походът премина с много усмивки, смях и закачки от страна на бъдещите звезди на кикбокса. Участниците свършиха и много полезна работа, като почистиха основно пътя до красивата хижа.
„Свалихме общо 30 торби с отпадъци, които събрахме по пътя към хижа „Отовица“. Молим всеки, който посещава горите, особено по-младите хора, да не хвърлят отпадъците си в красотите на България, каквито несъмнено имаме много в нашия регион. Нашите гости от СК „Спартак“ (Пазарджик) останаха изключително очаровани от природата, която имаме.

Ние обаче трябва да направим всичко възможно, за да я запазим чиста. Имаше най-много кенове от енергийни напитки, бири и пластмасови отпадъци. Затова призоваваме всеки, който отива на поход и излет и си прави пикник, след това да почиства след себе си. Така ще живеем в по-чиста природа и ще възпитаме децата си да се грижат за нея“, каза пред „Вяра“ президентът на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular