Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаМалки огнеборци „гасиха” пожари в Дупница!

Малки огнеборци „гасиха” пожари в Дупница!

Участниците в лятната ваканционна програма на Центъра за обществена подкрепа в Дупница посетиха районната противопожарна служба в града. Децата се запознаха със същността на професията пожарникар, имаха възможността да разгледат отблизо пожарните автомобили и да научат с какво разполагат пожарните коли, които се отзовават на сигнали за пожари, пътнотранспортни произшествия и на хора в нужда. Участниците в организираната програма от ЦОП „За да има щастие в детските очи“, успяха да се докоснат до най-опасната, но и най-хуманната професия. Голям интерес у децата провокира оборудването на противопожарния автомобил. Участниците успяха да видят най-стария действащ пожарен автомобил в града, както и най-новите машини, с които разполага противопожарната служба.

“Специалистите от ЦОП благодарим на пожарникарите от екипа, които бяха любезни, отзивчиви и търпеливи и позволиха на всяко от децата да се докосне до униформите им, да пробва каските им, както и да упражнят начина, по който се гаси пожар.

Благодарим и за съдействието на главен инспектор Атанас Атанасов, началник на РСПБЗН- гр. Дупница за възможността да се запознаем от първо лице с дейността на пожарникарите”, заявиха от институцията.

Снимки: ЦОП-Дупница

RELATED ARTICLES

Most Popular