Tuesday, May 21, 2024
HomeСпорт„МарекЮнион-Ивкони“ победи „Славия“ и влезе в зоната на плейофите

„МарекЮнион-Ивкони“ победи „Славия“ и влезе в зоната на плейофите

„МарекЮнион-Ивкони“ победи „Славия“ с 3:1 (25:19, 22:25, 25:21, 25:18) гейма пред своите фенове в Дупница.
Волейболистите на наставника Найден Найденов започнаха много силно и наложиха тотална доминация в първия гейм, печелейки го съвсем логично с 25:19.
Втората част също започна силно за дупничани, но гостите успяха да наваксат и се задържаха в гейма. От средата на частта до края битката продължи точка за точка. В няколкото ключови момента „Славия“ показа повече воля и изравни резултата в геймовете.
Третата част отново тръгна под диктовката на „МарекЮнион-Ивкони“, като в средата ситуацията бе изравнена. Момчетата на Найден Найденов обаче отново взеха превес към края и спечелиха с 25:21.
Дупнишките волейболисти започнаха четвъртия гейм вихрено и поведоха с 4:0. Те не изпуснаха инициативата до края и я затвориха при убедителното 25:18.
Най-резултатен в срещата за тима от Дупница бе Цветелин Цветанов с 20 точки (3 аса, 3 блокади), а капитанът Димитър Дулчев добави 16 пункта (1 ас, 2 блокади). Апостол Боянов стана топреализатор за отбора от столицата, приключвайки с актив 16 точки (1 блокада).
Успехът бе много важен за „МарекЮнион-Ивкони“, който се изкачи до 8-ото място в класирането с 27 точки (9 победи, 11 загуби). Именно това е и последната позиция, която дава право на участие в плейофите след края на редовния сезон.
Така марекчанизаписаха девета победа в Супер Волей и си върнаха за тежката загуба от „белите“ през есента с 0:3 гейма в София.
В следващия кръг възпитаниците на Найден Найденов приемат бургаския „Дея спорт“, който е пети в класирането. Срещата е насрочена за 15-и март (вторник) от 18 часа.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular