Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортС победата над "Костинброд" "Беласица" се закотви на върха

С победата над “Костинброд” “Беласица” се закотви на върха

Над 1500 зрители изпълниха трибуните на стадион “Цар Самуил” за мача от 23 кръг на ЮЗ трета лига на “Беласица” срещу “Костинброд”. Веднага след съдийския сигнал на Вилиян Видинов футболистите на Беласица се хвърлиха на щурм, търсейки отбелязване на ранен гол. Атаките на домакините се водеха повече по фланговете, отдясно чрез Атанас Чепилов и Аспарух Смилков и отляво Живко Димитров. В 5-та минута Аспарух Шамкалов видя Живко Димитров по левия фланг, подаде му и той вместо да стреля, се засуети и провали атаката. В 10-та минута след центриране от фаул отдясно топката се извиси високо в наказателното поле на гостите и включилия се в помощ на нападението защитник Атанас Димитров посегна с крак към топката, но от 2 метра не успя да я отклони. Две минути по-късно Аспарух Смилков от около 20 метра обстрелва директно вратата на гостите, но топката излезе в аут. В 29-та минута Атанас Чепилов насочи кълбото от тъч към Живко Димитров, той навлезе в наказателното поле на гостите и преодоля майсторски двама от защитата им и насочи топката над стража на Костинброд Костадин Гоцев за 1:0.
На два пъти Айвън Ангелов опита да обстрелва вратата на гостите, но не бе точен. В самия край на полувремето при контраатака на тима от Костинброд кълбото попадна у Владимир Каптиев, който от около 30 метра изненада вратаря на Беласица Кирил Георгиев и резултата бе изравнен – 1:1.
През втората част на срещата отборът, който диктуваше нещата на терена, бе този на домакините. В 49-та минута при меле в наказателното поле на гостите най-съобразителен се оказа Айвън Ангелов от Беласица, който изпрати топката в мрежата на Костадин Гоцев за 2:1.В 57-ма минута при бърза атака на петричкия тим Аспарух Смилков от 27-28 метра направи безпомощен вратаря на гостите, изпращайки кълбото в долния ляв ъгъл за 3:1. В 58-ма минута наставникът на петричкия тим Николай Николов извърши двойна смяна ,като пусна в игра Атанас Карачоров и Симеон Бояджиев на местата на Аспарух Смилков и Айвън Ангелов. При това положение се извършиха вътрешни размествания ,като Атанас Чепилов отстъпи мястото си в защитния вал на Атанас Карачоров, а той премина отляво на мястото на подменения Аспарух Шамкалов. Симеон Бояджиев зае мястото на Айвън Ангелов. Атаките пред вратата на тима от Костинброд се редяха една след друга. В 68-ма минута след центриране от ъглов удар Иван Вълчанов с тяло отклони кълбото в мрежата зад Костадин Гоцев за 4:1. До края на срещата футболистите на гостуващия тим имаха шанс да отбележат поне още едно попадение, след като топката бе центрирана отлично към Калоян Яновски в наказателното поле на домакините, но там Кирил Георгиев се извиси и улови топката от главата му. Влезлите в игра футболисти на Беласица се включиха успешно и са със съществен дял за победата на отбора си.
Съвсем заслужено след последния съдийски сигнал футболистите на Беласица отидоха да се поклонят на своите приятели-феновете, част от които ги придружават при гостуванията им. И в този мач тяхната подкрепа бе наистина невероятна от първата до последната минута на мача.
С тази победа отборът на Беласица остава на върха на таблицата с 56 точки. Втори с 52 точки, но с мач по-малко, остана отборът на Балкан, който завърши у дома 2:2 с Надежда Доброславци. Третият в таблицата – Витоша Бистрица – загуби като домакин от стабилния отбор на Банско от едноименния град и остана само с 50 точки.
След мача наставникът на Беласица Николай Николов сподели, че победата е напълно заслужена за неговия тим на база показаната игра на терена. Той отбеляза, че през първото полувреме заради куп пропуски и случаен гол на гостите, се е стигнало до изравняване на резултата. След почивката неговите възпитаници са играли по-правилно, по-смислено ,с по-точен мерник и така се е стигнало до убедителната победа с 4:1. „Не бива да се главозамайваме, защото ни предстоят още 15 финални мача, които трябва да спечелим на всяка цена, ако искаме да останем на върха на таблицата”, допълни Николов.
Старши треньорът на Костинброд Любомир Божанков заяви, че победата на Беласица е напълно заслужена. „Наблюдавах много внимателно изиграните досега срещи от отбора на Беласица, и видях, че те играят бърз и нападателен футбол. Ние няма как да се противопоставим успешно, на всичко отгоре тренираме три пъти седмично. Смятам, че борбата за първото място на този етап остава между отборите на Беласица и Балкан Ботевград”.
Беласица: Кирил Георгиев, Аспарух Шамкалов, Валентин Костов, Атанас Димитров, Атанас Чепилов, Любомир Христов, Живко Димитров, Иван Вълчанов, Марти Таушанов, Аспарух Смилков, Айвън Ангелов /Симеон Бояджиев, Йордан Тодоров, Мартин Русков, Иван Марчев/

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular