Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаМарек и Литекс завършиха 1:1 на „Бончук“

Марек и Литекс завършиха 1:1 на „Бончук“

Над 1000 зрители изгледаха мача

Над 1000 зрители изгледаха мача от 6-ти кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на Марек и Литекс (Ловеч).
Срещата започна с натиск на домакините. Заигра се в половината на гостите. В 19-та минута при центриране от фланга в наказателното поле на гостите техен защитник не успя да изчисти добре топката, тя попадна у Николай Ганчев, който обстрелва директно по диагонала противниковата врата, но кълбото се отби от страничната греда зад вратаря на Литекс Алекс Божев. Футболистите на гостите играеха затворено отзад и разчитаха напред на контраатаки при възможност. Така без да бъде отбелязан гол футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През второто полувреме футболистите на Марек заиграха по-агресивно, най-вече по фланговете, и търсеха начин за отбелязване на гол. Изненадващо в 49-та минута Виктор Василев бе изведен отляво, футболиста овладя кълбото и от движение с диагонален шут го изпрати в мрежата на вратаря Константин Костадинов за 0:1. Това не отчая футболистите на Марек, напротив-заиграха на още по-високи обороти, подкрепяни по невероятен начин от феновете си. В 66-та минута след скоростна атака по десния фланг, подета от Веселин Любомиров, последва удачно центриране в наказателното поле на гостите и Николай Ганчев с глава направи безпомощен вратаря Алекс Божев за 1:1. Главният съдия Денислав Сталев, който не ръководи мача на ниво и ощетяваше често домакините, показа директно червен картон в 69-та минута на Николай Ганчев, виждайки неправилна игра срещу футболист от гостите. При последвалите разправии главният съдия показа още жълти картони. Влезлия в игра Даниел Гогов бе изведен от Андон Гущеров, последва шут с левия крак и само добрата намеса на вратаря Алекс Божев бе причина да не се промени резултата в полза на Марек. При поредна атака на домакините Христо Каймакански центрира в наказателното поле на гостите, Даниел Гогов с левачката обстрелва директно вратаря им Алекс Божев, който изби майсторски кълбото и резултата остана непроменен. До края на срещата отличната намеса на вратаря на гостите Алекс Божев бе причина да не се стигне до отбелязване на нов гол от страна на домакините и да се поздравят с победа, която щеше да им приляга.

След мача мнения дадоха:

Танчо Калпаков – старши треньор на Марек: „Владеехме повече топката и играта на терена. Имахме повече чисти голови положения, но не успяхме да ги реализираме. През втората част заиграхме по-агресивно, но отново пропуските бяха причина да не стигнем до отбелязване на повече голове и спечелване на мача. Шансът не бе на наша страна. Макар и с 10 човека можеше да спечелим двубоя. За жалост, не успяхме да зарадваме феновете, пред които се прекланям за пореден път за невероятната подкрепа. Следващият ни мач ще бъде в неделя, гостувайки на Спартак (Варна).
Добри Митов-старши треньор на Литекс: „Малко нервен беше мача, защото и двата отбора търсеха победа на всяка цена. Отборът на домакините е във възход, а ние претърпяхме две поредни загуби преди това. След червения картон за домакините напрежението на терена нарасна. Всички знаят, че на стадион „Бончук” не се играе лесно. Ние сме първия отбор, който отбеляза гол от началото на първенството на отбора на Марек. Спечелихме ценна точка. Отборът има още потенциал и се надявам в следващите мачове да го покажем, още в домакинството срещу Лудогорец ІІ”.

Марек: Костадинов, Стойнев, Мурадов, Башлиев, Каймакански, Илиев, Близнаков, Любомиров, Иванов, Ганчев, Костов (Гогов, Гущеров, Божилов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular