Friday, May 3, 2024
HomeРегионБанскоВ Сливница отборът на Банско спечели точка и продължава да е без...

В Сливница отборът на Банско спечели точка и продължава да е без загуба

На стадион „Сливнишки герой” в град Сливница в мач от 4-ти кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха едноименният мъжки отбор и колегите им от Банско Тийм.
Срещата започна с очакван натиск за домакините, които на няколко пъти чрез Йордан Тодоров и Александър Александров обстрелваха директно вратаря на гостите Абди Абдиков, който бе на мястото си. Отборът на гостите играеше много добре отзад, разчитайки при удобен момент на контраатаки. На няколко пъти техните нападатели избродираха добри слизания по фланговете и центрирания в наказателното поле на Героя, но до отбелязване на гол така и не се стигна. В 14-та минута от фаул Николай Хаджиниколов-Хаджи изпрати топката на сантиметри встрани от вратата на домакините.

През второто полувреме влезлия в игра за отбора от Сливница Димитър Панталеев раздвижи нападението на тима, като се опитваше да обстрелва директно вратата на Абди Абдиков, но без успех. В 68-ма минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу техния нападател Йордан Тодоров при сблъсък с Ибрахим Шериф, но главния съдия Иво Андреев, който беше наблизо, не видя грубо нарушение и затова не посочи бялата точка. В 86-та минута главният съдия Иво Андреев показа втори жълт и червен картон на Йордан Лечов от гостите. До края на срещата опитите на футболистите на Героя да отбележат гол се оказаха безуспешни.
Този мач не бе ръководен от старши треньора на Банско Тийм Борис Галчев заради получено наказание в предишната среща.

В следващия кръг отборът на Сливнишки герой е гост на Ботев в Ихтиман, а на стадион „Свети Петър” в Банско ще очакват дублиращия тим на Септември (София).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular