Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаМарек и ЦСКА 1948 ІІ си поделиха по едно полувреме и завършиха...

Марек и ЦСКА 1948 ІІ си поделиха по едно полувреме и завършиха 0:0

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Бончук” в град Дупница в мач от 12 кръг за първенството на Втора професионална лига се срещнаха отборите на местния Марек и дублиращия отбор на ЦСКА 1948.
По-добре започнаха мача футболистите на гостите. По-често владееха топката, имаха инициативата, но не бяха допускани да обстрелват отблизо стража на Марек Константин Костадинов.
В 34-та минута, след неразбирателство между вратаря и защитата на домакините, Преслав Антонов от гостите се възползва от ситуацията, изскочи в удобна позиция за стрелба от малък ъгъл, но не успя да уцели празната врата на домакините. Няколко минути по-късно футболистите на Марек направиха опасни слизания по фланговете, най-вече отдясно. В 38-ма минута след центриране на Даниел Гогов, Христо Каймакански насочи топката с глава отблизо, но тя прелетя на сантиметри встрани от вратаря на армейците. В края на първата част Андон Гущеров не успя с глава да изпрати топката във вратата на столичния тим.

През второто полувреме футболистите на Марек, окуражени от феновете, които бяха около 1200, упражниха известен натиск пред вратата на дублиращия отбор на ЦСКА 1948. Христо Каймакански, Николай Ганчев и Даниел Гогов опитаха да изненадат вратаря на гостите, но бяха с неточен мерник.
Най-чистото голово положение за отбора на Марек бе в 68-ма минута, когато Андон Гущеров проби по левия фланг, но не успя да преодолее вратаря на гостите. Отлична намеса на вратаря на Марек Константин Костадинов, който с последни усилия с пръсти отклони насочената топка от противников нападател, която уцели напречната греда и след това излезе в корнер. Последният съдийски сигнал на главния съдия Геро Писков дойде при нулево равенство в този двубой.

След мача старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели следното: „Разделихме си по едно полувреме с дублиращия отбор на ЦСКА 1948. През първата част на срещата футболистите от гостуващия тим имаха инициативата и владееха по-често топката, но защитата ни бе на ниво и не се стигна до изненада. През втората част на срещата по-добре стоеше на терена отбора на Марек. Създадохме няколко мелета, но Даниел Гогов, Ники Ганчев и Андон Гущеров не успяха отблизо да огорчат вратаря на гостите Генадий Ганев. Отлична проява на нашия вратар през второто полувреме бе причина да не се стигне от страна на гостуващия тим. Според мен резултатът е реален”.

След това равенство отборът на Марек е на 3-то място с 23 точки, а ЦСКА 1948 ІІ – на 10-о място с 15 точки.

Марек: Костадинов, Сандев, Стойнев, Башлиев, Каймакански, Илиев, Иванов (69-Мурадов), Гущеров (88-Р. Йорданов), Гогов, Ганчев, Костов (46-Божилов)

Снимка – marek1915.com

RELATED ARTICLES

Most Popular