Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Марек“: Първите минути срещу Симитли бяха катастрофа

„Марек“: Първите минути срещу Симитли бяха катастрофа

В „Марек“ ще се опитат да забравят колкото се може по-скоро загубените две точки от домакинството на „Септември“ (Симитли) и ще гонят трупане на точков актив в последните две срещи. Дупничани гостуват на столичния „Септември“ в неделя от 14 часа, а след това приемат „Янтра“ (Габрово) у дома.
„Имаме още два мача до зимната пауза, в които трябва да се вдигнем на крака и да запишем възможно най-добрите резултати. Нямаме друг избор и няма за какво да виним футболистите за равенството срещу „Септември“ (Симитли), което вече е минало“, заяви наставникът на „Марек“ Васил Павлов.
Въпреки това той подчерта колко слаби са били първите минути в дербито на Югозапада, което завърши 2:2 в Дупница.
„Има една поговорка, че човек каквото си направи сам, никой друг не може да му го направи. През първите осем минути играта ни беше катастрофа. Изобщо не успяхме да влезем в мача. Не можах да позная нашия отбор в тези начални минути. След 15-ата минута проявихме типично нашия си дупнишки дух и характер. Добре че това се случи. Все пак стигнахме до равенството, а можеше и да победим. При 2:0 за гостите те имаха една контраатака, при която можеше да увеличат преднината си. Но това е част от футбола. Жалкото е, че губим много точки. Взимаме такива от „Миньор“ (Перник), от „Хебър“, които се борят за челото, но не печелим срещу тези, които са назад в класирането. А именно точките срещу последните са по-важни. Но всичко това е в главите на футболистите. Оттам идва всичко. Срещу по-големите отбори респектът е по-голям и ти се амбицираш повече. В Симитли също играхме много добре. Там ни избяга късметът, тук също. Но ние сме си виновни. Тежкият терен не може да ни бъде оправдание. Какъвто е той за нас, такъв е и за съперника. Загубихме точки и много се уморихме, получихме и жълти картони, които ще се натрупат и пак ще окажат влияние“, коментира Васил Павлов.
Запитан защо отново бранители са сред голмайсторите за „Марек“, специалистът отговори:
„Това е съвременният футбол. В днешно време, когато атакуваме – всички са нападатели, а когато се защитаваме – всички са бранители“.
В момента дупнишкият клуб се намира на 13-о място във Втора лига с актив от 20 точки, като визитата в София на „Септември“ се очертава доста тежка. Съперникът на „Марек“ не крие амбицията си за класиране в Топ 4 и амбиция в елита. Столичани са на 5-а позиция с 35 пункта, изоставайки на 4 точки от четвъртия „Спартак“ (Варна).
Срещата е в неделя от 14 часа в квартал „Драгалевци“, като се очаква поне 20-30 фенове от Дупница да подкрепят любимците си в тежкия двубой.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular