Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Септември“ (Симитли) остана без защита за гостуването в Габрово

„Септември“ (Симитли) остана без защита за гостуването в Габрово

Не съм доволен от равенството в Дупница, категоричен е наставникът Спас Стоименов

Старши треньорът на „Септември“ (Симитли) Спас Стоименов ще трябва тотално да прекроява защитата си за предстоящия важен мач през уикенда. Неговият отбор има тежко гостуване на един от директните си съперници в битката за оцеляване във Втора професионална лига – „Янтра“ (Габрово). Трима от неговите бранители имат да изтърпят наказания, а десният бек Крум Николов счупи ръката си срещу „Марек“ и също ще бъде извън строя, най-вероятно до края на годината.
„Не знам как ще сглобя група за следващия мач през уикенда. Имаме трима наказани играчи. Десният ни бек Крум Николов пък е със счупена ръка. Стана беля, китката му е с фрактура. Това е най-жалкото нещо във футбола, когато има такива тежки травми. Но излиза така, че трябва да правим нова защита за предстоящия ни мач срещу „Янтра“, коментира наставникът на „Септември“.
Той допълни, че не е доволен от точката, която отборът му спечели на стадион „Бончук“ по време на междинния кръг във второто ниво на професионалния ни футбол.
„Мачът можеше да стане 0:3 още в 20-ата минута и всичко да приключи. При резултат 2:2 имахме ситуации, при които можеше да поведем с 3:2. Не съм доволен от равенството, въпреки че в интерес на истината можехме и да загубим. Но когато водехме, имахме две положения, при които да решим всичко. Домакините също имаха ситуация при няколко мелета, но по-чистите бяха за нас. „Марек“ се приспособиха по-добре към тежкия терен. Въпреки че ние поведохме, техните халфове стояха по-уверено в средата на терена и оттам дойде преимуществото им“, добави Спас Стоименов.
В момента „Септември“ (17-и) и „Янтра“ (18-и) са съседи в класирането, като ги разделя само една точка и двубоят в Габрово в неделя от 14 часа ще бъде на живот и смърт.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular