Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупница"Марек" се включва в свята кауза! Играят благотворителен турнир за храм "Св....

“Марек” се включва в свята кауза! Играят благотворителен турнир за храм “Св. Мина”

Теди Еротеева ще пее безвъзмездно на митичния стадион “Бончук”

Футболисти и фенове на “Марек” се включват в инициативата за набиране на средства, за изграждането на храм “Св. Мина” в Дупница. Благотворителен турнир ще се проведе на 10 септември 2023 година, от 17.00 часа, на стадион “Бончук”. Участие в мача ще вземат настоящи футболисти и ветерани на емблематичния дупнишки отбор, които ще дадат най-доброто от себе си в името на святата кауза.

На митичния стадион “Бончук” своя глас ще извиси гостуващата народна певица Теди Еротеева. Пиринския славей ще зарадва публиката с невероятните си изпълнения от своя репертоар, като участието й в събитието е безвъзмездно. Всички събрани средства от продажби на билети ще бъдат дарени за строителството на черквата “Св. Мина” в най-големия жилищен квартал на град Дупница.

Припомняме, че реалните строителни дейности на храма започнаха с полагането на бетон. Следващата стъпка е изграждането на фундамент, където ще бъде положен и основният камък. Църковният настоятел Юли Кишкин, който пряко се е ангажирал с организацията на градежа сподели, че ще се работи на място, докато времето и температурните условия позволяват.

Всички, които желаят да подкрепят благородната кауза могат да го направят като закупят билети от медийните партньори на събитието в лицето на в. “Вяра” и “Кабел Сат Запад”.

RELATED ARTICLES

Most Popular