Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупница„Марек” скача на „Добруджа” за 6 точки

„Марек” скача на „Добруджа” за 6 точки

Треньорът на дупничани Васил Павлов: Трябва винаги да побеждаваме, това е заложено в традицията и историята ни

„Марек” приема „Добруджа” в мач, който е задължителен за печелене от страна на дупничани. Двата тима са директни съперници в битката за оставане във Втора професионална лига и победа в подобен сблъсък е с цената на 6 точки. Преди изиграването на 12-ия кръг домакините са 15-и с 12 точки, докато гостите две места по-надолу с актив от 9 пункта.
Добрата новина в лагера на дупнишкия клуб е, че няма наказани футболисти за двубоя. От игра отсъстват Росен Йорданов, който беше опериран от двустранна херния, както и лекуващият травма Евгени Тунтев.
„Всеки мач е важен за нас и този не прави изключение. Отборът на „Марек” е такъв, че трябва все да побеждава. Това е заложено в традицията и историята ни. За съжаление направихме много равни. Не загубихме толкова мачове, колкото точки. Все още съжалявам за поражението от дубъла на „Ботев” (Пловдив). Това беше един преодолим отбор, но за съжаление допуснахме да ни поведе твърде рано. През втората част владеехме топката в процентно съотношение 70 на 30, но ни липсва голмайстор, както и малко късмет. Създаваме много положения, но не успяваме да ги вкараме и това е нашата слабост в последните мачове. Дано в събота срещу „Добруджа” всичко да бъде наред и да успеем да вкараме ситуациите за попадение, които ще имаме”, коментира пред „Вяра” треньорът на „Марек” Васил Павлов.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular