Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаМарек скърши претендента за Ефбет лига Спартак (Варна) с 2:1 на „Бончук“

Марек скърши претендента за Ефбет лига Спартак (Варна) с 2:1 на „Бончук“

Отборът на Марек победи Спартак (Варна) в дербито на кръга във Втора Лига с 2:1 на стадион „Бончук“ в град Дупница. Головете за домакините реализираха Веселин Любомиров и Николай Ганчев, докато за гостите се разписа в края на срещата Джейми Емпие, оформяйки крайния резултат 2:1.

Още в 20-а секунда играта бе спряна, заради сблъсък в центъра на терена между двама играчи – Веселин Любомиров от Марек и Йоан Бауренски от Спартак (Вн). Играчът на домакините получи жълт картон. А в следващите секунди Радослав Терзиев от Спартак също бе предупреден официално.

И двата тима започнаха срещата с мисъл за отбелязване на ранен гол, но това така и не се получаваше.

В 18-а минута Марек поведе в резултата. Тогава вратарят на Спартак Георги Георгиев изрита лошо една топка, тя попадна в краката на Веселин Любомиров, който незабавно с ефектен шут го прехвърли за 1:0. След това на два пъти се наложи на вратарят на Марек Константин Костадинов се намеси най-добрия начин след удари на противникови нападатели. В 34-та минута Ахмед Ахмедов падна в наказателното поле. Мартин Кавдански направи всичко възможно, за да не закачи съперника. Главният арбитър Ивайло Стоянов не се хвана на въдицата на Ахмедов и даде сигнал играта да продължи. В края на полувремето при изпълнение на ъглов удар от домакините, Димитър Илиев можеше да се разпише, но изстрелът му срещна гредата зад вратаря на Спартак Георги Георгиев. Дупничани бяха много близо до втори гол в самия край на полувремето. Тогава след меле след корнер Митко Илиев уцели гредата.

Наставникът на Спартак (Варна) Росен Кирилов направи две смени в  първите минути на втората част. На терена се появиха Цветослав Петров и Преслав Петров, а от игра излязоха Йоан Бауренски и Даниел Начев. Играта в отбора на гостите не се промени и Росен Кирилов продължи да търси промяна, като извърши още две смени. Мехмед Мехмед и Георги Иванов влязоха на терена на местата на  Румен Руменов и Велислав Боев.

Отборът на Марек заигра на контраатака и това им донесе нов успех. В 72-ра минута при атака, започната от Николай Ганчев, последва пас към  Иван Колев, който обстреля директно вратата на гостите, Георги Георгиев изби кълбото и Николай Ганчев покачи на 2:0. В заключителните минути варненци хвърлиха много сили напред. В продължението резервата Джейми Емпие се възползва от грешка и намали на 2:1. Марек обаче удържа и прибави нови 3 точки към актива си.

Дебют в този мач направи новопривлеченият в отбора на Марек от Израел футболист Бен Леви.

Старши треньорът на Марек (Дупница) Танчо Калпаков остана доволен след успеха с 2:1 на неговия отбор срещу Спартак (Варна).

„Отдадеността и себераздаването на играчите правят така, че „Бончук“ да е крепост. Искахме да излезем агресивни и да „вкараме“ публиката в мача. За щастие това сработи. Имахме шанса да вкараме първи гол. Накрая на първото полувреме имахме ситуация, в която можеше да поведем. Знаехме силата на Спартак – един от най-добрите отбори в групата. Съумяхме да им се противопоставим успешно. През второто полувреме не искахме да им даваме да влязат в игрови ритъм. Нашата идея беше след злощастния мач с Литекс, днес да победим на всяка цена и да се върнем към победите. Планът ни заработи и нещата се случиха на терена. Имаме идея да вадим поуки от всяка среща, ръководството успокои играчите. Ние продължихме с позитивните си игри и показахме удоволствие в играта. Искахме днес да се покажем сред най-силните отбори в групата. Не ни е на дневен ред класиране в елита, но отборът иска да бие всеки мач. Докъдето стигнем, дотам. Срещу дубъла на Лудогорец отиваме в Разград и ще опитаме да се надиграваме. Ако имаме шанс и късмет, ми се иска да победим отново“.

Наставникът на Спартак (Варна) Росен Кирилов бе видимо разочарован от поражението и представянето на своя тим в Дупница. „През първото полувреме Марек беше по-агресивният отбор. Направихме нелепа грешка и допуснахме гол. Самочувствието им се вдигна. Хората се бориха, поздравявам отбора на Марек. През второто полувреме мисля, че играхме по-добре, успяхме да върнем един гол, но беше късно.

Не мисля, че имаше напрежение в състава ни. Имахме чудесен шанс да продължим с успешните мачове, но за съжаление не успяхме.

Оттук  нататък ни предстоят десет мача, всички те ще  бъдат много тежки. Трябва да бъдем агресивни. Ако не сме агресивни, няма как да покажем достойнствата, които имаме като отбор“, категоричен е Кирилов.

Марек: Константин  Костадинов, Александър Башлиев, Росен Йорданов, Мартин Кавдански, Христо Каймакански,  Християн Джаджаров (80-Любомир Костадинов), Димитър Илиев, Милен Иванов (89-Валери Йорданов), Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Иван Колев (88-Бен Леви)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular