Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаМарек с класическа победа срещу Рилецо в Дупница

Марек с класическа победа срещу Рилецо в Дупница

Последния си контролен мач мъжкият отбор на ФК Марек изигра срещу единия от водещите отбори в ЮЗ Трета лига – този наРилски спортист(Самоков).

Срещата започна с очакван натиск на футболистите на Марек. Още при първата домакинска атака като по чудо шут на Даниел Гогов не навести мрежата на противниковия вратар. В 4-та минута Християн Джаджаров насочи топката в наказателното поле на гостите и Даниел Гогов този път не сгреши, отбелязвайки красиво попадение за 1:0. В 8-ма минута при контраатака на гостите се стигна до директен обстрел, но вратарят на Марек Пламен Младенов прояви вещина и изби кълбото. Последваха нови пропуски на домакините след удари на Николай Ганчев и Иван Колев. В 27-ма минута Пламен Младенов насочи топката към Росен Йорданов, последва дълго подаване отдясно към Иван Колев, който майсторски прехвърли устремилия се вратар на гостите за 2:0. До края на полувремето натискът на футболистите на Марек продължи, но до отбелязване на нови попадения така и не се стигна.

През второто полувреме наставникът на Марек Танчо Калпаков пусна в игра останалите футболисти от резервната скамейка. Темпото и качеството на игра спадна. Това бе добре дошло за отбора на Рилски спортист, но така и отбелязване на гол във вратата на Марек не успяха да сторят. В 60-та минута при контраатака на домакините влезлия в игра Георги Божилов я завърши с попадение за 3:0. До края на мача футболистите на гостуващия тим направиха опит да отбележат поне почетен гол, но това не се случи. Така главният съдия Димитър Димитров даде край на мача при резултат 3:0 за отбора на Марек.

„Стана много полезна контрола. Целта бе да дадем шанс на по-млади футболисти, рожба на ДЮШ, и на новопривлечените в отбора. Опитахме се да владеем топката още след първия съдийски сигнал. Даниел Гогов още в началото на срещата след центриране на Башлиев насочи с директен обстрел кълбото към вратата на гостите, но то профуча на сантиметри в аут. В 4-та минута подаването на Христо Джаджаров в наказателното поле на гостите бе отлично и Даниел Гогов откри за 1:0. След втория гол на новопривлечения Иван Колев гостите се опитаха да изнесат играта по-напред и да отбележат гол, но това не им се удаде, като веднъж майсторство прояви и нашият вратар Пламен Младенов. Доста промени направих през второто полувреме в състава. Темпото на играта спадна. Гостите на два пъти създадоха опасни ситуации, но не им беше дадена възможност за отбелязване на гол. Влезлият в игра Георги Божилов се възползва от нескопосана проява на вратаря на гостите и отбеляза малко куриозен трети гол. Новопривлеченият централен Иван Колев е с нарушена подготовка заради прекарания грип. Все пак се отчете с попадение и показа, че има качества, което ме прави оптимист за официалните срещи с негово участие. В тази контрола дадох почивка на титулярите Димитър Илиев и Мартин Кавдански. Веднага след контролния мач дадох почивка на футболистите до понеделник след обяд, когато ще започнем подготовка за първия мач за първенството  като гости на Черноморец (Балчик)“, сподели Танчо Калпаков-старши треньор на мъжкия отбор на ФК Марек.

И този мач бе излъчен по канал „Марек завинаги“ благодарение на големия фен на Марек Емил Димитров.

 

Марек: Младенов, Каймакански, Р. Йорданов, Башлиев, Наков, Иванов, Джаджаров, Л. Костов, Ганчев, Гогов, Колев (Янков, Влахов, Любомиров, Близнаков, Живков, Стоянов, Г. Костов, Божилов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular