Sunday, May 5, 2024
HomeСпортОбзор: Последни контроли се играха на терените в Югозапада

Обзор: Последни контроли се играха на терените в Югозапада

Изиграха се последни контролни срещи от отбори от ЮЗ Трета лига преди старта на пролетния дял от първенството.

Локомотив (Пловдив) IIи Левски (София) II

На помощния терен на „Лаута“ дублиращите отбори на Локомотив (Пловдив) и Левски (София) завършиха 2:2. Първият гол бе за отбора на гостите с автор Кристиян Йовов – 0:1. Той се оказа единствен за първата част на срещата. След почивката домакините изравниха с гол на Васил Църцев от дузпа в 55-та минута. 10 минути по-късно Иван Узунов покачи на 2:1. В 80-та минута след центриране от ъглов удар на Георги Хрисанов Нейтън Уодър  с глава изравни за 2:2.

ЦСКА (София) II и Ботев (Ихтиман)

На стадиона в Панчарево дублиращият отбор на ЦСКА (София) победи Ботев (Ихтиман) с 4:0. В 8-ма минута Георги Чорбаджийски откри резултата след центриране на Илиян Антонов – 1:0. Седем минути по-късно Георги Чорбаджийски след самостоятелен рейд покачи на 2:0. В 55-а минута Алесандро Николов се оказа най-съобразителен при меле пред вратата на Ботев за 3:0. В 60-та минута след центриране на Илиян Антонов вратаря на гостите изби кълбото, топката се отклони от защитник на гостите и се спря в мрежата за 4:0. След този мач старши треньорът на армейците Стамен Белчев сподели, че е дал шанс на футболисти от набор 2007 и 2008 година.

ФК Кюстендил и Пирин (Разлог)

На стадион „Осогово“ местният ФК Кюстендил и Пирин (Разлог) завършиха 2:2. Първи откриха резултата гостите в 12-та минута, възползвайки се от неразбирателство в защитата на домакините. В 25-та минута Христо Панчев от дузпа изравни за 1:1 за спъване на Марио Евтимов. Десет минути по-късно Виктор Анастасов изведе Евтимов и последният реализира за 2:1. В 60-та минута гостуващия тим се възползва от недобре насочена топка от защитник на домакините за 2:2.

Оборище и Асеновец

На стадион „Орчо Войвода“ се срещнаха отборите на Оборище и Асеновец. След далеч по-добра игра на домакините Ивайло Христов и Петко Петков отбелязаха по едно попадение и срещата завърши 2:0.

Миньор (Перник)и Славия II

Миньор (Перник) победи дублиращия отбор на столичния Славия с 4:2. Първият гол в срещата отбеляза новопривлеченият Божидар Васев в 24-та минута. При ответна атака на Славия ІІ бе отсъдена дузпа и резултатът бе изравнен – 1:1. През втората част на срещата бяха отбелязани нови четири гола, от които три във вратата на „белите“ и един на Миньор. В 65-та минута Александър Александров от 17-18 м покачи на 2:1. Две минути по-късно се стигна до ново равенство на терена, причина за което бе неразбирателство в защитата на „чуковете“. В 75-та минута Калоян Симеонов след самостоятелен пробив от дълбочина покачи на 3:2. Последният гол в срещата бе дело на Михаил Орачев.

Ботев (Пловдив) II иХебър ІІ

На стадиона в Паталеница Ботев ІІ (Пловдив) победи Хебър ІІ Пазарджик с 4:0. През първата част на срещата, която бе равностойна, се стигна до нулево равенство. След почивката младите „канарчета“ реализираха четири попадения, дело на Димитър Папазов, Иво Казаков от дузпа, Костадин Павлов и Александър Георгиев.

Вихрени Пирин(Гоце Делчев)

На стадиона в Микрево Вихрен завърши неочаквано със загуба последния си контролен мач срещу Пирин (Гоце Делчев) с 2:3. „Навременна загуба от отбор от ІV дивизия. Нашите футболисти подцениха отбора на Пирин неправилно. Първият гол бе за гостите. След това Антон Карачанаков изравни и с ново попадение изведе отбора напред – 2:1. Нови индивидуални груби грешки доведоха до изравняване  и накрая до 2:3 за гостите от дузпа. Имахме и две греди след удари на Даниел Пехливанов и Николай Георгиев. Теренът не беше годен за игра. Искам да подчертая, че отборът на Пирин (Гоце Делчев) няма място в ІV дивизия. Това ще бъде урок за нашия отбор. Никога не бива да се подценява противника, независимо кой е той и къде се играе срещата. През седмицата ще работим върху изчистване на допуснати грешки, защото стартира пролетният дял от първенството на ЮЗ Трета лига. Поради ремонт на градския стадион мачовете ще продължаваме да играем на стадиона в Микрево“, сподели Наджи Шенсой-старши треньор на ФК Вихрен.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular