Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупница„Марек“ удари „Лудогорец 2” и взе глътка въздух

„Марек“ удари „Лудогорец 2” и взе глътка въздух

Бранителят Антонио Арсов донесе ценната победа за дупничани

„Марек“ най-накрая победи и спечели много ценни три точки в битката за оцеляване във Втора професионална лига.
Дупничани се наложиха с минималното 1:0 над „Лудогорец 2“ и сложиха край на негативната си серия от 7 поредни двубоя без успех.
В герой за домакините се превърна бранителят Антонио Арсов, който бе най-съобразителен след центриране от ъглов удар на капитана Александър Близнаков в 19-ата минута.
До края на първото полувреме „Марек“ имаше още няколко добри възможности за гол, от които не успя да се възползва. Малко преди почивката централният нападател на дупнишкия клуб Симеон Димитров-Симба получи хубав пас от Евгений Илиев и нахлу отдясно, но ударът му срещна външната страна на лудогорската мрежа.
През голям период от втората част двата тима концентрираха действията си предимно в средата на терена и опасностите пред двете врати бяха кът. Играта бе доста накъсана, като футболистите и на двата отбора често прибягваха до непозволени действия, което изнерви срещата.
Все пак Димитър Панталеев можеше да вкара гола на успокоението за марекчани, но десетина минути преди края прати топката на сантиметри от лявата греда на разградчани от много чиста позиция.
Този път тимът от Дупница не допусна изравняване, както се случваше в доста от предишните домакинства, и пое глътка въздух със спечелените три точки. Така „Марек“ записа третата си победа от началото на сезона и вече има актив от 16 пункта.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular