Monday, May 20, 2024
HomeСпорт3-ма от „Патриот“ (Дупница) искат медали от Европейското първенство по кикбокс за...

3-ма от „Патриот“ (Дупница) искат медали от Европейското първенство по кикбокс за кадети в Будва

Алисия Сусанина ще се опита да спечели титлата, Иван Костадинов и Сашко Николов също имат амбиции за качване на почетната стълбичка

Трима представители на дупнишкия клуб „Патриот“ ще вземат участие в европейското първенство по кикбокс за кадети в черногорския град Будва. Там ще се съберат най-големите таланти в спорта до 18-годишна възраст. Русия отива с делегация от 130 човека, а други силни държавни като Украйна също ще отидат с най-доброто.
Дупничани заминават в петък вечерта, като в събота сутринта вече трябва да са в Черна гора. След това предстои контролен кантар и жребий с конференция на треньорите, а същинската част започва в неделя и понеделник.
Иван Костадинов ще участва при юношите старша възраст до 54 кг. В неговата категория има общо 12 човека, като дупничанинът е един от фаворитите за медал.
Сашко Николов ще се включи при юноши младша възраст до 57 кг. Той също се цели в отличие, а неговите конкуренти там ще бъдат девет.
Алисия Сусанина ще участва при девойките младша възраст до 60 кг. Там са общо три състезателки и тя вече има гарантиран медал, като очакванията при малко повече късмет са тя да стане европейски шампион. Малкото участнички за пореден път потвърждава тенденцията, че има глад за женски мачове в кикбокса.
„Това за нас е много ценно, защото разчитаме много на Алисия в бъдещи планове и на професионалния ринг. Подготовката мина на топ ниво. Грижехме се за техния режим, правеха се и индивидуални тренировки с тримата. Колегата Илия Спасов, който е европейски шампион при мъжете, пътуваше специално от София поне три пъти седмично, за да се занимава с тях индивидуално. Той е голям педант в заниманията си и със сигурност ги е подготвил по възможно най-добрия начин. Нашите треньори също работеха постоянно както за физическата подготовка, така и за техническата част. Направили сме всичко, което трябва, за подготовката на един състезател по възможно най-професионалния начин. Очакванията ни всички представители да покажат всичко тренирано и 100% ще стигнат до медалите. Благодарим на нашите спонсори от „Рила спорт“, които ни помагат. Вече имаме много сериозен финансов гръб от сериозни хора, които са плътно зад нас и от гледна точка на финансиране нямам никакви проблеми. Допреди години мислехме откъде и как да намерим средства за пътуванията, докато сега вече това не е проблем. В Будва ще пътуваме аз и треньорите Ани Минкова и Краси Сулев. Всички сме на самоиздръжка. Алисия Сусанина и Сашко Ников също ги самофинансираме, докато разходите на Иван Костадинов се поемат от Българската федерация по кикбокс и муайтай“, коментираха от „Патриот“.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular