Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони“ записа 3-тата си победа в Супер Волей след обрат над...

„Марек Юнион-Ивкони“ записа 3-тата си победа в Супер Волей след обрат над „Раковски“ в Севлиево

„Марек Юнион-Ивкони“ записа 3-тия си успех от началото на сезона в Efbet Супер Волей. Момчетата на Найден Найденов обърнаха и надиграха като гости новака „Раковски 1964“ (Севлиево) с 3:1 (22:25, 25:20, 27:25, 26:24) гейма. Това бе последната среща от 6-ия кръг на волейболния елит, като бе преместена за неделя поради европейските ангажименти на дупничани. Пред малко повече от 200 зрители в зала „Дан Колов“ първата част започна доста равностойно. Дупнишкият клуб започна по-силно, но към средата на гейма отстъпиха инициативата на съперника си, за да може домакините да ликуват в края на гейма. Началото на втората част също бе оспорвано, но този път играчите на Найден Найденов вдигнаха оборотите, за да изравнят резултата в геймовете.
Дупничани водеха през по-голямата част от третата част, но при 24:21 в своя полза домакините от „Раковски” успяха да изравнят. В крайна сметка „Марек Юнион-Ивкони“ наложи волята си в решаващите моменти и спечели с 26:24.
„Раковски“ стартира по-добре в четвъртия гейм, а тимът от Дупница се оказа в ролята на догонващ, но успя да притисне до стената своя опонент след 18-ата точка. И двата отбора се бориха докрай за всяка точка, но отново дупничани се оказаха от печелившата страна на мрежата, поздравявайки се с крайната победа.
След успеха си марекчани остават на 8-о място във временното класиране с 3 победи, 3 загуби и 9 точки. „Раковски“ пък продължава да е без победа до момента, като е на последната 16-а позиция с 6 загуби.
В междинния 7-и кръг „Марек Юнион-Ивкони“ ще гостува на силния тим на „Монтана“. Двубоят е насрочен за сряда (24 ноември) от 18,00 часа.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular