Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортСтрасти в „Струма-2”! „Граничар” и „Вихър” не се явиха на двубоите си,...

Страсти в „Струма-2”! „Граничар” и „Вихър” не се явиха на двубоите си, с 8 футболисти „Беласица-08” претърпя тежка загуба

Четири вместо шест мача бяха изиграни по терените на община Петрич от последния кръг по програма на областна група „Струма-2”. В Митиново отборът на

„Светкавица” победи убедително „Огражденец”

(Кърналово) с 4:1. Това бе мач между 4-тия и 5-ия във временното класиране на групата. Изненадващо за домакините на стадиона в Митиново първи отбелязаха гол футболистите от Кърналово при бърза контраатака в 7-ата минута, автор на попадението бе Ангел Ашминов. Това мобилизира действията на футболистите на „Светкавица” и след отлично изпълнен фаул в 17-ата минута на известния футболист в Югозапада Владимир Кабранов, преминал през много елитни отбори, включително и през младежкия национален отбор, той направи безпомощен отлично играещия страж на гостите за 1:1. До края на първата част на срещата вратарят на „Огражденец” спаси два коварни удара на Георги Кокалков и един на Георги Тодоров. Така при резултат 1:1 завърши първото полувреме на този мач. След почивката играта на терена продължи да бъде интересна, като повече чисти голови положения имаха футболистите на домакините. В 53-тата минута след центриране от ъглов удар от Виктор Тодоров топката бе посрещната най-добре от извисилия се над всички млад и талантлив футболист, преминал през школата на ОФК „Беласица”, Костадин Костадинов и резултатът бе променен за 2:1. В 78-ата минута след отличен пробив на скорост на Влади Стоилов по десния фланг топката бе насочена към свободния Владимир Кабранов, който опъна мрежата зад стража на гостите за 3:1. Четвъртия гол в срещата отбеляза Георги Кокалков в 82-рата минута след пореден отличен пробив на Виктор Тодоров по десния фланг и от 5-6 метра не бе оставена никаква надежда за вратаря на „Огражденец” (Кърналово) за 4:1. След мача Десислав Трайков от отбора на домакините определи мача като много стойностен, като не пропусна да заяви, че гостуващият тим е изграден от много добри и млади футболисти, на които предстои добро бъдеще, начело с отличния в този мач техен вратар Атанас Балев. Кметът на село Кърналово Николай Златков, който водеше отбора на „Огражденец”, сподели: „Изиграхме силно първо полувреме, поведохме в резултата, но учудващо през втората част на срещата допуснахме фатални грешки, най-вече от статично положение, и загубихме двубоя. Очакваме обаждане от ОблС на БФС-Благоевград кога ще изиграем отложения мач срещу отбора на „Калабак” в Самуилово”.

В Марикостиново единият от силните отбори в групата отбор на

„Струма” победи „Стрела” (Петрич) с 2:0.

Срещата премина под диктовката на четата на Атанас Терзиев, но бяха отбелязани само две попадения. В 5-ата минута при бърза атака, подета от средата на терена от Венцислав Митрев, последва пас към Кристиян Златков, който отблизо изпрати топката в мрежата зад вратаря на „Стрела” за 1:0. До края на полувремето бяха направени куп пропуски от страна на футболистите на домакините. През второто полувреме играта се водеше от футболистите на „Струма”. Продължиха пропуските на Йордан Бербатов, Кристиян Златков, Аспарух Аспарухов и Георги Бъчваров. В 82-рата минута Методи Мурлев като по конец насочи кълбото към Георги Младенов, който от няколко метра простреля вратаря на „Стрела” за 2:0. Срещата бе много коректна и с добро поведение на футболистите на двата отбора, което не затрудни отлично ръководещия срещата арбитър Георги Сестримски.

В село Беласица едноименният тим претърпя тежка загуба

с 1:7 от един от водещите отбори в областна група „Струма-2” – този на „Подгорец” (Коларово). Отборът на „Беласица-08” изигра мача с 8 футболисти и просто не бе по силите им да се противопоставят по подобаващ начин на гостите от Коларово. През първата част на срещата футболистите на „Подгорец” (Коларово) вкараха пет попадения във вратата на домакините, от които три много красиви гола на Велик Великов, в ролята на нападател в този мач, и по един от Тодор Кръстев и Димитър Иванов. След почивката превъзходството на футболистите на Коларово беше тотално, но бяха отбелязани само две попадения след удари на Димитър Иванов и Димитър Ичев. Почетния гол за отбора на домакините отбеляза Раденко Кръжанов. Така при резултат 7:1 в полза на „Подгорец” (Коларово) преуспяващият млад петрички арбитър Благовест Танев даде края на мача. И ако не бяха пропуските на Тодор Кръстев и Димитър Иванов, резултатът в този мач можеше да бъде и двуцифрен в полза на гостите.
На стадиона

в Яворница едноименният отбор победи временния водач

в групата „Калабак” (Самуилово) с 2:1. Около 700 души изгледаха този мач, като една част бяха дошли от Самуилово да подкрепят любимия си отбор „Калабак”. Този мач бе поверен съвсем правилно на именития петрички съдия Иван Георгиев-Ибрика, който се справи блестящо със задачата си и отсъди на терена това, което се случваше, и не повлия на крайния резултат с действията си. През първата част на срещата пропуски за отбора на домакините направи Методи Стоименов-Гелс на два пъти, по веднъж пропуснаха Илия Ризов, Васил Марков и Веселин Танев. За гостите не бе точен Васил Василев. Така при нулево равенство футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка. През второто полувреме зрителите станаха свидетели на три отбелязани гола, от които два във вратата на гостите от Самуилово и един във вратата на домакините от Яворница. В 50-ата минута Бейнур Исинов изведе отлично Гелс и той с левия крак от движение насочи кълбото в далечния ъгъл за 1:0. Нови пропуски за домакините направиха Веселин Танев, Фейзи Асанов и Илия Ризов. При възникнало меле пред вратата на отбора на домакините Васил Василев от „Калабак” бе оставен непокрит и изравни за 1:1. В 84-тата минута Веселин Танев отбеляза много красиво попадение, за което получи аплодисменти от зрителите, и резултатът бе променен на 2:1 за домакините. Главният съдия Иван Георгиев показа червен картон на Георги Костадинов от гостите и те доиграха срещата с човек по-малко. В интерес на истината трябва да се отбележи добрата и навременна намеса на вратаря Илия Георгиев от домакините, който спаси по невероятен начин отблизо насочената топка от Кирил Малинов и Васил Василев от отбора на „Калабак”. „Заслужена победа за нашия отбор. Можеше да си решим победата още през първото полувреме, но направихме непростими пропуски – аз на два пъти, Илия Ризов и Васил Марков. Второто полувреме беше по-равностойно, имаше доста атаки и пред двете врати. Доволен съм, че зарадвахме многобройните зрители на стадиона в село Яворница. Останаха ни да изиграем още три мача по програма – срещу „Вихър” (Кавракирово), „Беласица-08” и „Подгорец” (Коларово). Очакваме обаждане от страна на ОблС на БФС-Благоевград за датите, на които ще се проведат”, сподели капитанът на отбора на „Яворница” Методи Стоименов-Гелс.
В Михнево мачът „Ураган” – „Граничар” (Кулата) не се игра поради неявяване на гостуващия тим, за което бе получено навременно обаждане от председателя на ОблС на БФС-Благоевград Александър Кабзималски. Очаква се решение за присъждане на служебен резултат в полза на „Ураган”.
В Кавракирово не се игра мачът между местния „Вихър” и „Огражден 1955” от с. Първомай. Причината за това е, че отборът на домакините не е успял да се събере, защото повечето от футболистите са работещи и са били възпрепятствани. И за този мач се очаква присъждане на служебна победа за отбора на гостите от Първомай.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular