Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони“ с тежко поражение в Монтана

„Марек Юнион-Ивкони“ с тежко поражение в Монтана

Бившият играч на дупничани Мартин Божилов бе избран за MVP в срещата

„Марек Юнион-Ивкони“ загуби с 0:3 (23:25, 18:25, 12:25) гейма гостуването си в Монтана от едноименния отбор в междинния 7-и кръг на Супер Волей. Двубоят бе считан за един от най-интересните в кръга и събра малко над 100 зрители в зала „Младост“.
За съжаление на дупничани обаче интрига имаше единствено в първия гейм. Двата тима си разменяха водачеството в него, но в решителните моменти по-големият опит на домакините си каза думата и те успяха да затворят частта при 25:23 в тяхна полза.
Това сякаш прекърши настроението за игра на волейболистите от Дупница и оказаха доста по-малка съпротива на „Монтана“ във втория гейм, губейки го на 18 точки.
Третата част пък беше най-слабата от всички за „Марек Юнион-Ивкони“, който реализира едва 12 пункта и волейболистите на наставника Найден Найденов ще искат част по-скоро да забравят това свое представяне.
За дупнишкия клуб най-полезен бе Димитър Дулчев, който се отличи с 12 точки (1 ас и 38% ефективност в атака).
Най-добри за домакините бяха Радослав Попов с 13 пункта (1 блок, 1 ас, 65% ефективност в атака и 29% позитивно посрещане) и Жулиен Георгиев (3 аса и 47% ефективност в атака) и 12 точки за победата.
Въпреки това за MVP на двубоя беше избрано либерото на монтанчани Мартин Божилов, който се понрави с много добра игра в защита. Божилов дълги години беше един от най-важните състезатели на „Марек Юнион-Ивкони“ и имаше немалка заслуга за шампионските титли на клуба при предишния престой на старши треньора Найден Найденов.
В следващия кръг дупничани приемат един от аутсайдерите във волейболния елит, а именно „Ботев“ (Луковит) и би трябвало да стигнат лесно до победата.
Срещата е насрочена за 27 ноември (събота) от 17 часа.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular