Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупница„Марек Юнион-Ивкони” удари силния отбор на „Монтана” като гост

„Марек Юнион-Ивкони” удари силния отбор на „Монтана” като гост

Дупничани добавиха скъпоценни три точки към актива си и се бетонираха на петото място в Суперлигата

„Марек Юнион-Ивкони” записа една от най-престижните си победи през сезона. Дупничани удариха като гости „Монтана” с 3:1 (25:17, 25:21, 19:25, 25:20) гейма в мач от междинния 14-и кръг в Суперлигата, който се игра в местната зала „Младост”.
Борислав Апостолов и компания изиграха много силни първи два гейма, в които тотално доминираха над съперника си. Монтанци се вдигнаха през третата част и успяха да я спечелят, но си останаха само с това. В заключителния гейм тимът от Дупница отново показа силен дух и класа и прекърши надеждите на домакините за обрат, записвайки чиста победа и прибавяйки скъпоценни три точки към актива си.
Най-много точки за успеха на дупнишкия клуб записа Илиян Преспов – 16, а Павел Душков и Светослав Иванов добавиха по 11 пункта.
За тима от Монтана най-резултатен беше бившият волейболист на „Марек Юнион-Ивкони” Тодор Вълчев със своите 20 точки.
Това беше девети успех за възпитаниците на наставника Виктор Карагьозов, които с 27 точки продължават да са на пета позиция във временното класиране. Те вече се утвърдиха на това място, след като дръпнаха пред шестия „Левски” с 5 точки.
Въпреки загубата отборът на „Монтана” продължава да бъде в челото на таблицата и да дели третото място с „Добруджа 07”.
В следващия си мач „Марек Юнион-Ивкони” приема именно тима от Добрич в един от най-интересните мачове през уикенда. Срещата ще се проведе в дупнишката спортна зала в събота, 8 февруари, от 17 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular