Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникМеле на мача „Металург“ – „Миньор“: Нахлуване и бой прекратиха пернишкото дерби...

Меле на мача „Металург“ – „Миньор“: Нахлуване и бой прекратиха пернишкото дерби за място в Купата на България

Поредица от грозни сцени, хулигански  обиди, хвърлени бутилки с минерална вода и предмети, разправии и скандали  между фенове на “Миньор” и футболисти на “Металург”, белязаха дербито между двата отбора на стадиона в квартал “Изток”- Перник. За капак футболната агресия се пренесе върху един от страничните съдии, с когото жълто-черните влязоха във физическа саморазправа. Крайният резултат- голямото пернишко дерби за излъчване на представител на в турнира за Купата на България между “Металург” и  “Миньор”  бе прекратен пет минути преди края на редовното време и не завърши до край.

До този момент “Металург”,  който се състезава в четвъртото ниво на футбола – “А” областна група, имаше преднина от един гол. Гостите опитаха всичко, за да изравнят, но до 85-ата минута това не се случи.

Разгневени  от случващото се, привържениците на “чуковете” решиха да потърсят друго нестандартно решение, с което да променят крайната ситуация, прескачайки оградата и  навлизайки на терена.

В този момент, съдията нямаше друг избор освен да прекрати срещата.

Предстои БФС-Перник да се произнесе по случая, но най-вероятно ще присъди служебна победа 4:0 на Металург.

ФК “Металург”

Представителят на област Перник ще играе още баражи за определяне на отборите от Югозападната зона за същинската част на турнира. Общо шест регионални представители в тази Зона ще спорят за четири места. Развръзката на двубоя предизвика множество коментари в социалните мрежи.  “Време е ръководителите на футболен клуб Миньор, както и псевдо феновете да излязат от пещерният живот!”, пише разочарован от развоя на срещата перничанин. И още:

„Това беше последния мач който гледам на Миньор, не само заради безобразната игра но и заради поведението на тази малка част от публиката ни. Това е безобразно поведение, което освен, че ни излага, също така вреди и на отбора. И, ако на мача срещу Берое бяхме провокирани от феновете им, то днешното поведение няма никакво оправдание.

Мисля, че освен наказанието, което ще ни бъде наложено, това ще доведе и до оттегляне на спонсори, защото никой не би си хвърлял парите на вятъра.

Жалко за Миньор, жалко и за истинските фенове на футбола и спорта, това най-вероятно е края и отбора ще живурка по долните дивизии с години!“

„Жалко. Предполагам, че след наказанието което ни грози, още дълго ще тъпчем в селските групи… Жалко…“

„Да удариш съдията е грубо нарушение. Не бях на мача, но контрата остава в нас, а това означава, че заради шепа лумпени ще кретаме в селските групи.“

„Време е ръководителите на футболен клуб Миньор, както и псевдо феновете да излязат от пещерният живот!!!

Кой разбрал – разбрал!!

Когато и да се закрият все ще е късно !“

В социалната мрежа се разпространяват и видео кадри от скандалния двубой.

В четвъртък от ОДВМР-Перник съобщи, че по време на срещата, провела се на стадион „Металург“ служители на полицията са установили 38-годишен перничанин, който имал забрана за посещения на спортни мероприятия. Същият бил със Заповед за налагане на принудителна административна мярка, издадена на 28 ноември миналата година за срок от една година. Мъжът е лишен да посещава спортни мероприятия заради предишни инциденти по време на футболен мач. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и е образувано бързо производство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular