Sunday, May 12, 2024
HomeСкоростиПодробно за новия по-голям Passat

Подробно за новия по-голям Passat

Моделът ще се предлага единствено като комби

Volkswagen показа първи кадри на деветото поколение на Passat, който ще дебютира официално тази есен. Последната модификация на популярния модел ще се предлага единствено като комби, което е пораснало на размери и както вероятно знаете, ще се произвежда на една поточна линия с Skoda Superb. Германците избраха да покажат Passat с дигитален камуфлаж, който за съжаление прикрива голяма част от формите.

Новият Passat е дълъг 4917мм, което означава, че е със 144мм по-дълъг от предшественика си. Междуосието е точно 2841мм или с 50мм повече от преди. Ширината също е увеличена с 20мм и вече достига 1852мм, докато височината е 1482мм или със 7мм повече от преди. От Volkswagen казват, че това позволява с 50мм повече пространство за краката, а багажникът е пораснал до 690 литра.

Комбито получава изцяло цифрово арматурно табло с 10,25 инча диагонал заедно с 12,9-инчов дисплей в средата на таблото. Срещу допълнително заплащане последният може да бъде надграден до 15-инчов сензорен екран.

VW възнамерява да поставя различни бензинови, хибридни бензинови, дизелови и plug-in хибридни задвижващи агрегати. PHEV ще предлагат комбинирана мощност от 201 к.с. до 268 к.с. и електрически пробег до 120 км. Германската марка не навлиза в подробности за батерията, но очакваме подобрение спрямо предходния модел.

Новият Passat ще има опционални матрични LED фарове, които ще осветяват автомобила до 500 метра. В задната част предстоящото комби ще следва най-новите тенденции в автомобилния дизайн, като ще разполага с LED лента, свързваща задните светлини./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular