Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБанскоМинистър-председателят Стефан Янев присъства на празничната литургия в църквата „Света Троица“ в...

Министър-председателят Стефан Янев присъства на празничната литургия в църквата „Света Троица“ в Банско

Обстановката в Афганистан се изостря, ситуацията с мигрантския натиск се усложнява, коментира премиерът 

Министър-председателят Стефан Янев, областният управител на област Благоевград Николай Шушков и кметът на община Банско Иван Кадев присъстваха на празничната литургия, отслужена в църквата „Света Троица“ за един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. Те запалиха свещи за здраве и благоденствие на българския народ и се поздравиха с миряните за светлия празник. Премиерът Стефан Янев бе на посещение в Банско от петък, когато проведе среща с кмета Кадев по важните за града теми.. В рамките на срещата им беше обсъдено развитието на региона. Акцент беше поставен върху грижата на общината към местния бизнес и стремежа Банско да бъде целогодишен курорт. Премиерът Янев посочи, че в общината няма сериозни проблеми по отношение на пожарите и добави, че към момента обстановката в страната като цяло е спокойна. В рамките на визитата си в града премиерът Стефан Янев беше гост на международния Банско джаз фестивал.

Янев коментира и актуалната политическа обстановка в страната. По темата за мигрантския натиск на границата ни с Турция служебният премиер посочи, че е възможно ситуацията да стане сериозна, като допълни, че е необходим сериозен анализ и проследяване на обстановката в Афганистан, където според служебния премиер кризата се изостря и е възможно да предизвика сериозна бежанска вълна.

Стефан Янев беше категоричен, че полицейското насилие, което се вижда на записите от видеокамерите по време на протестите миналата година пред сградата на Министерския съвет, не трябва да се поощрява. Той заяви, че действията на органите на реда ще се разследват и компетентните институции ще трябва да преценят кой и как е превишил правата си. Янев коментира още и действията на Министерството на здравеопазването преди настъпващата четвърта вълна на ковид кризата. Министър-председателят изрази становището си, че при мерките трябва да се намери точният баланс между здравето на хората и бизнеса, като не трябва да се стопира стопанската активност на населението.

Според Янев без актуализация на бюджета перспективата е много социални плащания да не могат да бъдат осъществени през есента. Той изрази надежда, че народните представители разбират тежестта на такъв тип решение, тяхната отговорност пред обществото и огромното значение на този въпрос за страната. Янев посочи, че депутатите са изпратени от българските граждани в парламента именно за да решават проблеми, а не да създават нови.

 

Снимки: Община Банско

RELATED ARTICLES

Most Popular