Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт„Миньор” спечели мача в Петрич с автогол

„Миньор” спечели мача в Петрич с автогол

Пернишките футболисти спечелиха с 1 гол срещата от 16-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Беласица” (Петрич) и „Миньор”. Двубоят се игра на стадион „Цар Самуил” в Петрич.
Срещата започна напрегнато – и двата отбора търсеха победата на всяка цена. Това внесе допълнителна доза напрежение не само сред футболистите, но и сред зрителите, които бяха около 700 души, от тях 70-80 в сектора за гости.

В 3-тата минута Даниел Гогов от гостите обстрелва от 15-ина метра директно вратата на „Беласица”, но вратарят им Кирил Георгиев бе на мястото си. Две минути по-късно Васил Божинов подаде към Мендес пред наказателното поле на гостите, но Антон Славчев промени посоката на топката. В 18-ата минута Атанас Карачоров (най-бързият нападател на домакините в срещата) се понесе на скорост срещу вратата на гостите, но бе спънат пред наказателното им поле и главният съдия вместо фаул и картон за нарушителя декорира в жълто петричкия футболист за симулация. В 27-ата минута Калоян Йосифов вдигна високо крак и уцели главата на Симеон Бояджиев, но ситуацията бе подмината от главния съдия. Минута по-късно Васил Божинов насочи топката към Карачоров пред наказателното поле на „Миньор”, последва силен шут от движение и вратарят Даниел Леонтиев не позволи да се стигне до отбелязване на гол. Три минути по-късно Александър Смилков насочи топката майсторски към Васил Божинов в наказателното поле на гостите, но Димитър Савов изби кълбото навреме. Най-опасният нападател на гостите Даниел Гогов в 32-рата минута центрира остро в наказателното поле на домакините, капитанът Томислав Петров с глава от 5 метра не успя да изненада вратаря Кирил Георгиев. При ответна атака на петричани Симеон Бояджиев напредна с топката, насочи я като по конец към Янислав Тусонджиев, а той на Мендес, но последният не успя да огорчи гостите. Антон Славчев изпревари Мендес, след като Божинов му бе насочил топката пред наказателното поле и така се стигна до нов провал на петричкия тим. Димитър Стоев от средата на терена се насочи директно към противниковата врата, излъга трима от „Миньор”, подаде на Мендес, който за пореден път опропасти атаката. Най-неочакваното стана, преди главният съдия да даде края на първото полувреме, когато Даниел Гогов навлезе в наказателното поле на „Беласица”, стреля от движение и кълбото се отби от Любомир Граминов, спирайки в мрежата за 0:1.
След почивката на два пъти вратарят Кирил Георгиев отрази опасни удари от страна на нападателите на гостите. Иван Марчев зае мястото на Тусонджиев и това освежи халфовата линия на домакините.
Много енергия, желание и себераздаване от страна на резервния футболист и всичко това не остана незабелязано от зрителите на стадиона. В 58-ата минута Карачоров се понесе неудържимо по десния фланг, последва пас към Мендес, който отклони кълбото от движение и невероятната намеса на вратаря на „Миньор” Даниел Леонтиев бе причина да не се стигне до изравняване. В 60-ата минута Кристиян Слишков бе пресрещнат в наказателното поле от вратаря Кирил Георгиев и главният съдия Васимир ел Хатиб отсъди дузпа в полза на гостите. Капитанът Томислав Петров стреля от бялата точка, но петричкият вратар Кирил Георгиев изби и съхрани надеждите на колегите си за промяна на резултата. От 80-ата да 84-тата минути вратарят на домакините бе последната сигурна преграда след ударите на Томислав Петров и Даниел Гогов. Влезлите в игра Благой Наков и Владимир Кабранов направиха всичко възможно да се стигне до попадение, което не се случи и „Беласица” загуби на свой терен незаслужено от „Миньор” (Перник), като по този начин гостите запазиха лидерството си в таблицата за временно класиране на групата.

Мнения след мача дадоха:

Треньорът на „Беласица” Атанас Ласко коментира: „Според мен този мач трябваше да завърши наравно. Жалко че преди края на полувремето се стигна до нещо нежелателно, което може да се случи с всеки един футболист, след като след удар на Гогов топката се отклони от Граминов и влезе в нашата врата. Теренът беше много тежък след падналите дъждове и не позволи най-вече на нашите футболисти да покажат истинските си възможности.”
Старши треньорът на перничани Юри Васев от своя страна сподели: „Доволен съм от играта на момчетата, на които гласувах доверие. Напоследък играем в цикъл сряда-събота – мачове и за Купата, и за първенството, но се радвам, че сме краен победител срещу един от добрите и авторитетни отбори в групата – „Беласица”. Изиграхме силно второ полувреме, в което можехме да вкараме още голове, но по известни причини това не се случи.”

RELATED ARTICLES

Most Popular