Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Марек” се събуди и удари „Пирин” насред Разлог

„Марек” се събуди и удари „Пирин” насред Разлог

  • Крилото Веселин Любомиров донесе изключително важната победа за дупничани

    „Марек” се събуди и сложи край на черната си серия без победа. Росен Йорданов и компания най-накрая записаха успех, който им липсваше цели два месеца. Дупничани се наложиха с 1:0 над един от основните си конкуренти в дъното на таблицата – „Пирин” в Разлог, и спечелиха жизненоважни три точки в битката за оцеляване.
    Дупнишкият клуб започна мача по-добре, като Димитър Владимиров пропусна да открие резултата в началните минути. Разложани на свой ред пък удариха греда в 22-рата минута от фаул, изпълнен от бившия футболист на „Марек” Николай Хаджиниколов. Осем минути по-късно домакините отново бяха близо до гол, но Цветан Варсанов пропусна от чиста позиция.
    Началото на втората част също беше по-добро за марекчани, които този път се възползваха от предимството си. Димитър Чечев пусна чудесен пас към Веселин Любомиров, който опъна мрежата на „Пирин” с остър диагонален удар.
    До края на мача домакините се опитаха да стигнат поне до равенството, но защитата на дупничани устиска натиска и се поздрави с много важния успех.
    С първата си победа като гост през сезона „Марек” събра 12 точки и вече е 14-и. Съставът на Цветан Видински успя да изпревари в класирането именно „Пирин” (Разлог), който вече е на 15-о място с актив от 10 пункта.
    В последния си мач за 2019 година дупнишкият клуб приема последния в класирането „Перун” (Кресна). Двубоят е насрочен за 30 ноември, събота, от 14 часа на стадион „Бончук”.

RELATED ARTICLES

Most Popular