Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилМладите танцьори към „ФА Родолюбие-Кюстендил“ с престижна награда от международен фестивал

Младите танцьори към „ФА Родолюбие-Кюстендил“ с престижна награда от международен фестивал

Васко Василев: Отлично представяне с танци от северняшкия и шопския регион, спечелиха 10-дневна ваканция на морето

Младежкият танцов състав към фолклорен ансамбъл “Родолюбие”- Кюстендил пожъна поредния си успех на сцената. Танцьорите с ръководител Васко Василев участваха в Международен детски фестивал „Млади таланти“ организиран от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата- София.

За отличното си представяне  кюстендилските младежи бяха удостоен със статуетка, грамота и покана за участие в програма за 10- дневна безплатна творчески ваканция на морето на Националния дворец на децата „Хайде да творим заедно“ 2021 г.

“Отлично представяне на децата. Представихме два танци от северняшкия и шопския регион- “Полъх от Дунава” и “Граовска фантазия”. Омагьосахме и пленихме с играта си и публика, и жури. Като отличници си спечелиха 10- дневна безплатна творчески ваканция на морето. Това след падане на част от ковид ограниченията ни бе второ участие, но първо на международен фестивал и съм страшно доволен и горд от моите танцьори. В края на седмицата ни предстои участие на фестивала “Широка лъка пее, свири и танцува”, като ще представим три танца.”, сподели ръководителят Васко Василев.

За 13-та поредна година Националният дворец на децата събра таланти от 24 групи от България и чужбина, на три фестивални сцени.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular