Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионБлагоевградМл. инспектор Алекси Митов от Благоевград с поощрителна награда за спасен човешки...

Мл. инспектор Алекси Митов от Благоевград с поощрителна награда за спасен човешки живот

На официална церемония бяха раздадени призовете “Полицай на годината 2021”

Младши инспектор Алекси Митов – старши полицай в сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, получи поощрителна награда на официалната церемония „Полицай на годината 2021“.
Той получи наградата за проявен висок професионализъм и изключителна инициативност, бързина и адекватна намеса в оказване на животоспасяваща долекарска помощ на гражданин, изпаднал в безпомощно състояние и с реална опасност за живота.
Случаят е от 14 ноември, по време на изборния ден, когато от една от секциите в Благоевград излиза жена, която моли за помощ – неин колега е припаднал. Отзовават се младши инспектор Алекси Митов и гражданин, които в този момент са в коридора пред секцията. Бързата реакция на полицейския служител, който без колебание започва да прави сърдечен масаж, е решаваща за изпадналия в безпомощно състояние.
Индивидуален носител на приза „Полицай на годината 2021” стана главен инспектор Десислава Викторова – началник на сектор „Престъпления против личността” към отдел „Криминална полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”. Награждава се за показани високи професионални резултати при разкриване, документиране и доказване на извършени тежки криминални престъпления против личността на територията на цялата страна.
За 28-а поредна година МВР спази традицията да отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането на сигурността на българските граждани. Националната кампания „Полицай на годината“ е факт и се провежда всяка година благодарение на силната и безвъзмездна подкрепа на фондация „Доверие и закрила“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular