Thursday, May 16, 2024
HomeРегионСамоковМомичетата от "Ти си доброто" подготвят благотворителен спектакъл в Самоков

Момичетата от “Ти си доброто” подготвят благотворителен спектакъл в Самоков

Организаторите от Сдружението с нестопанска цел „Ти си доброто“ Димитрина Тоскова, Габриела Панева и Мария Шейнова подготвят втори благотворителен спектакъл „Кауза облечена в рими“ в Самоков. Тази година спектакълът отново ще се състои в Читалище- паметник „Отец Паисий – 1859“ – на 11 април от 18:30 часа.

„Кауза облечена в рими“ е част от инициативата „За равен училищен старт“ на сдружението. Това е първата крачка за събиране на средства за закупуване на учебници и всички допълнителни учебни пособия на деца в нужда, намиращи се на територията на общината, които са регистрирани в “Ти си доброто”, посочиха трите млади жени – организатори  на спектакъла. Те се надяват да имат успех като миналогодишния.

„Решихме да направим именно такова събитие, в което се рецитират стихове, защото хората в града са „жадни“ за такива културни събития. Очакваме една незабравима вечер и идеята е на хората да им е комфортно “, коментира Мария Шейнова.  Ще участват различни хора с творби от различни автори в един малко по-различен прочит, допълни тя.

„Тази година ще наблегнем на събирането на средства, а не на учебници, защото голяма част от събраните учебници не вършат работа на децата. Учебната програма се мени ежегодно и се оказва, че всичко трябва да се купи“, каза Димитрина Тоскова.

Организаторите на благотворителното събитие припомниха, че миналата година са събрали около 3000 лева и заедно със средства от други кампании са закупили учебници и помагала на 35 деца в неравностойно положение от община Самоков. Те допълниха, че тази година участниците в събитието ще са повече и очакват повече публика. Пожелават си тази година да разширят обхвата на кампанията, но да намалят нуждаещите се деца. Защото ако децата намалеят, това означава, че има доста по-малко деца в нужда, посочват те.

RELATED ARTICLES

Most Popular