Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаМълния подпали покрив на къща в Тополница

Мълния подпали покрив на къща в Тополница

Мълния подпали покрив на вила в местността “Хумище” в дупнишкото село Тополница, по време на разразилата се буря в неделя следобед. Двуетажната сграда, чийто покрив е изгорял, се издига във вилната зона над стадиона, съобщи кметският наместник на селото Валентина Зашева. “Собствениците от 20 години са напуснали селото и много рядко идват. Появават се само, когато има почивни дни. Добре, че вилата е със здрава конструкция от тухли и плоча, та се запази. Благодарение на бързата намеса на Пожарната, сградата оцеля и не се допусна разрастване на пламъците. В съседство има още две вили, които останаха непокътнати”, разказа Зашева.

“Пожарът се виждаше от далече и веднага подадохме сигнал на телефон 112. Два коли на РСПБЗН – Дупница дойдоха и реагираха много бързо. Наследниците на имота вече са уведомени и вероятно ще предприемат мерки, за да започнат ремонт”, уточнява кметицата. При инцидента няма пострадали хора, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил.

Пет пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в област Кюстендил в края на миналата седмица. Оказана е техническа помощ за премахване на паднало дърво на пътното платно между селата Червен брег и Крайници.

RELATED ARTICLES

Most Popular