Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникНаградиха доброволката Цветанка Кирякова от Перник, участвала в 3 спасителни акции за...

Наградиха доброволката Цветанка Кирякова от Перник, участвала в 3 спасителни акции за изгубени хора

Доброволката Цветанка Кирякова участвала в три спасителни акции за изгубени хора в Перник получи награда  за граждански принос в тазгодишното издание „Полицай на годината“. Кирякова е отличена за оказано изключително съдействие при издирването на трима жители от Пернишка област.

В тазгодишното издание награда получиха 4 колектива. Бяха връчени още 5 индивидуални награди  и 3 за граждански принос. Едната от тях отиде при Цветанка Кирякова – доброволец, която участва в три спасителни акции на хора заедно със служители от ОДМВР – Перник. Кирякова се включи активно при издирването на изчезнал мъж от пернишкото с. Люлин, брезнищкото Брезнишки извор и жена от трънското Милославци.

Всички отличени получиха специална грамота и предметна награда, осигурени от МВР и фондацията, а на носителите на приза „Полицай на годината“ – индивидуално и колективно – купа. Носителят на приза получи Златна карта от СБА и награда от ИПА-секция България.

По време на церемонията ГД „Национална полиция“ организира и благотворителна изложба на детски рисунки, изработени от възпитаници на Детското полицейско управление. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

На церемонията присъстваха професионалното и политическото ръководство на МВР, директори на главни и областни дирекции в министерството и заместник-главният прокурор Мария Павлова. Старши комисар Милчо Милчов – директор на ОДМВР – Перник специално поздрави г-жа Кирякова за получената награда и й пожела партньорство й с МВР да продължи и занапред.

„За мен е чест като министър на вътрешните работи да споделя днешния празник с всички Вас и да ви благодаря за всеотдайния труд и за ежедневните усилия, които полагате в името на българските граждани.  Благодаря Ви за избора да работите в системата на МВР, да защитавате върховенството на закона и въпреки трудностите, които срещате по пътя си, да продължавате да изпълнявате своята мисия“.

С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към наградените служители в церемонията „Полицай на годината“. Той лично връчи наградата на тазгодишния носител на приза главен инспектор Марио Георгиев, началник на сектор ,,Противодействие на криминалната престъпност” в отдел ,,Криминална полиция” при ОДМВР – Сливен.

Министър Стоянов подчерта, че отличията за полицаите са както логичен завършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на колегите им, така и увереност, че министерството ще продължи успешното да изпълнява отговорностите си в името на сигурността на хората. Вътрешният министър използва възможността отново да изрази своята благодарност за 30-годишното партньорство с фондация „Доверие и закрила“ и да напомни за нейния създател Христо Друмев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular