Friday, May 3, 2024
HomeРегионГоце ДелчевГордост! Дупничанинът Матей Попниколов-син спечели приза "Студент на годината" на Медицинския факултет

Гордост! Дупничанинът Матей Попниколов-син спечели приза “Студент на годината” на Медицинския факултет

Дипломантът Мустафа Барзев от Вълкосел стана „Студент на годината” на Медицински университет- София

Дупничанинът Матей Попниколов-син спечели приза “Студент на годината на Медицински факултет” на МУ – София. Той получи наградата на официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“.

Наградата му беше връчена лично от ректора на университета акад. Лъчезар Трайков. „Уважаеми преподаватели, тази награда за мен е символ на това, което ме научихте, което ми дадохте и ориентирите, които поставихте на всеки мой неясен кръстопът по време на моето обучение. За мен тя изобразява приказката как на пръв поглед една детска мечта, сред професионалисти като вас, се превръща в реалност“, заяви в своята реч бъдещият лекар Матей Попниколов.

Синът на анестезиолога д-р Силвия Станкева и покойния хирург и общественик д-р Матей Попниколов изрази своята признателност към всички преподаватели в Медицински университет- София.

„Вие сте бъдещето на университета. Ние правим всичко възможно да излезете от тук добре подготвени и отлично да представяте нашия университет навсякъде по света. Убеден съм, че ще го направите с достойнство“, с тези думи се обърна към студентите председателят на Общото събрание акад. Ваньо Митев.

„Има ситуации в живота, когато е редно усилията, които човек е положил, да бъдат оценени и зачетени публично и с необходимото уважение“, каза ректорът акад. Лъчезар Трайков, като поздрави всички отличени студенти и преподаватели. Той им пожела да сбъдват стремежите си и да и да постигнат удовлетворение от положените усилия.

Голямата награда „Студент на годината на Медицински университет-София“ за 2023 година получи дипломантът от Медицински факултет Мустафа Барзев. Бъдещият лекар е родом от сатовчанското село Вълкосел. Средното си образование Бързев завършва с отличен в родното си училище СУ „Христо Ботев“. Мечтата му е да се развива в областта на коремната хирургия. Студентът по медицина бе сред първите, които се включи като доброволец в борбата срещу СОVID-19 в столичната болница “Токуда”.

“Каквото и да кажа ще е малко… Когато полагаш усилие и се трудиш усърдно, несъмнено целите и мечтите ти се превръщат в реалност. Заедно с тях ръка за ръка вървят и много непредвидени постижения и успехи. С амбиция и упоритост винаги има път към върха, без значение посоката в която си устремен. Понякога минаваш през “планинска пътека”, в други случаи през “проходи”, а в трети се движиш по “скоростна магистрала”. Най-важното е да вярваш и да продължаваш, с ясното съзнание че изкачвайки се пред теб се отварят нови по-красиви, но и трудни хоризонти. Тогава трябва да позволиш на мечтите си да растат в пъти повече, пропорционално на трудността. Благодаря за отличието!”, написа Мустафа Бързев.

Сред първите, които го поздравиха беше екипът на Фондация Българска памет, изтъквайки неговия принос за различни инициативи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular