Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградНаградиха полицаи и магистрати в памет на Джовани Фалконе, Кирил Кирилов от...

Наградиха полицаи и магистрати в памет на Джовани Фалконе, Кирил Кирилов от Рила с грамота

Грамота получава и шефът на полицията в Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов

 

За поредна година община Благоевград проведе конкурса за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на убития от мафията италиански магистрат Джовани Фалконе. Инициативата е по идея на Общински съвет по наркотични вещества-Благоевград и се провежда ежегодно съвместно с посолството на Италия в България. Официална церемония нямаше, като отличията бяха изпратени на всички номинирани.

Традиционно наградите са в два раздела: магистрати и полицаи.

 

МАГИСТРАТИ

 

В този раздел се присъждат три големи награди – една международна и две национални.

Голямата международна награда – плакет и грамота, се присъжда на:

  1. Никола Гратери – главен прокурор на Катандзаро – Калабрия в Италия, за акциите срещу токсичните отпадъци от Италия за България, за акциите срещу мафията, свързани и с българско участие.

Голяма национална награда – плакет и грамота, се присъжда на:

  1. Ангел Кънев – прокурор, заместник на административния ръководител на Специализирана прокуратура, за участие в едни от най-сложните и знакови дела и разследвания.

Голяма национална награда за цялостна дейност на институцията – плакет и грамота, се присъжда на:

  1. Специализирана прокуратура – за акциите през 2019 г.

Останалите, номинирани в този раздел, получават грамота:

  1. Силвия Луканова Соколова – прокурор в Специализирана прокуратура, за образцово изпълнение на служебните задължения и за постигнати изключително високи резултати в работата като прокурор в условията на висока натовареност в ограничаване на трафика на емигранти и тероризма на територията на България;
  2. Евгения Асенова Щъркелова – прокурор, заместник административен ръководител в Специализирана прокуратура, за образцово изпълнение на служебните задължения и за постигнати изключително високи резултати в работата;
  3. Павел Емилов Панов – прокурор в Софийска градска прокуратура, под негово ръководство се провеждат разследвания за престъпления по целия сектор на съставите, касаещи борбата с разпространението, производството, придобиването и държането на наркотични вещества;
  4. Емил Евстатиев Овчаров – прокурор в Районна прокуратура-Монтана;
  5. Валентин Вълков – окръжен прокурор при Окръжна прокуратура-Ловеч, във връзка с конкретния му принос в работата при установяване и доказване на противозаконната дейност на две нелегални оранжерии с голям капацитет за производство на растения от типа на конопа;
  6. Иван Иванов – прокурор в Окръжна прокуратура- гр. Бургас, по делото за намерените в кашон от банани наркотично вещество – предмет на престъплението, превозено с кораб от Еквадор, през Италия и разтоварени на пристанище Бургас;
  7. Антоанета Панчева – прокурор в Софийска градска прокуратура, за делото за разкрито рекордно количество кокаин в „Студентски град“, София.

 

ПОЛИЦАИ

 

В този раздел се присъждат две големи награди – една международна и една национална.

Голямата международна награда – плакет и грамота, се присъжда на:

  1. ДЕА/DEA (Агенция за борба с наркотиците към Департамента по правосъдие на САЩ) – за голямата акция срещу Балканския коридор за разпространение на наркотици.

Голямата национална награда – плакет и грамота, се присъжда на:

  1. Главен комисар Любомир Янев – директор на ГДБОП – МВР, за участие и умело ръководство на знакови акции, свързани с производство и разпространение на наркотици, подкупи, корупция и др.

Останалите, номинирани в този раздел, получават грамота, сред тях са инспектор Кирил Кирилов – разузнавач 4-та степен в група „Криминална полиция“ в Районно управление- гр.Рила; Главен инспектор Любомир Евтимов Лефтеров – началник-сектор Криминална полиция при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Старши инспектор Станимир Петров Велков – началник-група ПППС при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Инспектор Пенчо Драганов Велинов – ВПД началник-група ПППЛ при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Инспектор Васко Първанов Драгомиров – разузнавач в сектор “Криминална полиция” при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Инспектор Иван Емилов Трайков – разузнавач в сектор “Криминална полиция” при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Инспектор Стефан Стефанов Боянов – разузнавач в сектор “Криминална полиция” при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Инспектор Силвия Петров Атанасова – разузнавач в сектор “Криминална полиция” при 1-во РУ – Перник – за работа по 14 случая, които имат принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества; Инспектор Младен Светославов Свиленов – разузнавач в сектор “Криминална полиция” при 1-во РУ – Перник; Инспектор Румен Валентинов Симеонов – разузнавач в сектор “Криминална полиция” при 1-во РУ – Перник; Инспектор Мартин Борисов Григоров от Перник и др.

Грамота получава и старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОД на МВР – Благоевград, за цялостната му работа като служител на МВР за опазване живота и здравето на учениците и превенцията на тютюнопушенето, алкохола и наркотиците, за високия професионализъм, с който ръководи акции за борба с разпространението и употребата на наркотични и упойващи вещества.

Комисията взе решение за присъждане на специална награда – плакет и грамота, на:

  1. Манфреди Борселино (син на Паоло Борселино)/ Manfredi Borsellino – президент на фондация Progetto Legalitа, създадена в чест на Паоло Борселино/ Paolo Borsellino.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular