Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилНад 14 хиляди лева събраха за почерненото семейство от Кюстендил

Над 14 хиляди лева събраха за почерненото семейство от Кюстендил

Повече от 14 хиляди лева бяха събрани в помощ на почерненото семейство в Кюстендил, чието дете изгоря при пожар в квартал “Изток“. Основен двигател в набирането на дарения е общественикът Стефан Лазаров, който се зае с благородната задача часове след трагедията.  Освен непрежалимата загуба на своя 11-годишен син Йосиф, семейството преживява истинска драма, оставайки и без покрив над главата за другите им деца.
Средствата са събрани от жителите на  кюстендилския квартал, църкви, сдружения, гастарбайтери и добри хора, решили да отделят лични средства, в помощ на изпадналите в нужда. Пари бяха изпратени и от махалата в Петрич. Отделно ще бъдат дарени за семейството легла, завивки, кухня, гардероби и други материали.
2 000 лева ще бъдат отделени за погребението на момчето. Инициативният комитет е взел решение, че с останалата сума ще се търси нов дом за семейството, защото старата къща няма възможност да се възстанови.
“Показахме, че когато сме единни – може да победим. Приятелят е приятел, когато помага в нужда. Благодаря на всички, да бъдат живи и здрави“, споделя Стефан Лазаров.
В Кюстендил продължават разпити на свидетели на пожара, като целта е да се прецени дали става въпрос за умишлено запалване или инцидент по непредпазливост. Назначена е пожаротехническа експертиза, която да даде отговор откъде е тръгнал огъня.

Припомняме, че при пожар в петък вечерта в кюстендилския квартал “Изток” загина 11-годишно момче. То бе намерено овъглено в спомагателна постройка към къщата. Огънят изпепели всички сгради и лек автомобил.

RELATED ARTICLES

Most Popular