Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБанскоАл. Мацурев влиза в битка за кметския стол в Банско, Поли с...

Ал. Мацурев влиза в битка за кметския стол в Банско, Поли с безапелационна подкрепа в Симитли

ГЕРБ в Банско се обедини около кандидатурата за кмет на курортния град в лицето на Александър Мацурев. Във фейсбук Мацурев написа: “На провелото се събрание на местната структура на ГЕРБ над 150 членове подкрепиха моята кандидатура за кмет на Банско! Знам, че заедно сме по-силни и искрено вярвам, че със силен екип от общински съветници и кметове на кметства ще развием община Банско така, както всички ние, банскалии го заслужаваме! Ще се боря за развитието на община Банско и няма да се откажа от това, моят роден град да бъде символ на успешното развитие и просперитет!”

Александър Мацурев

Ясни са кандидатите на ГЕРБ в общините Кресна и Симитли. В Кресна най-много номинации събра Тодор Гюрев, който в момента е председател на Общинския съвет. Безапелационно хората на Бойко Борисов издигат за градоначалник на Симитли Апостол Апостолов.

Апостол Апостолов

“Непоклатимият”  кмет обра номинациите на своите съпартийци за пореден път и тръгва смело на предстоящите избори през октомври. Със същата подкрепа се ползва и досегашния кмет на Петрич -Димитър Бръчков. Все още не е ясно дали и кой ще бъде кандидат на ГЕРБ в Благоевград.

Сред спряганите възможности са евентуална подкрепа на сините за настоящия управник Илко Стоянов и издигането на кандидатурата на Росица Димитрова, бивш управител на ВиК -а и местен лидер в партията на Бойко Борисов. Номинационните събрания за бъдещи кандидати за кметове и общински съветници на ГЕРБ текат в целия Югозапад, като партията очевидно залага на хора от собствените си редици.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular