Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаНад 180 са свободните места в гимназиите в Кюстендилско след 1-во и...

Над 180 са свободните места в гимназиите в Кюстендилско след 1-во и 2-ро класиране на кандидат-осмокласниците

5 училища търсят учители

Над 180 са свободните места в средните училища след реализирания прием на седмокласници на първо и второ класиране в областта, показва справка в РУО- Кюстендил. Пълни са вече 15 паралелки.
В учебните заведения в Дупница има 61 свободни места. 23 от тях са в ПГ „Акад. С. П. Корольов”, 5 – в Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление, 25 – в Професионалната гимназия по транспорт, 2 – в Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии – Дупница, и по 3 в Профилираната гимназия „Хр. Ботев” и СЕУ „Св. П. Хилендарски”.
В двете средни училища в Бобов дол не са заети 19 места. 10 от тях са в Професионалната гимназия и 9 – в СУ „Хр. Ботев”.
14 са вакантните места в СУ„Хр. Ботев” в Кочериново. В СУ„Хр. Ботев” в Сапарева баня има 16 свободни места.
В средните училища в Кюстендил има 71 свободни места.
„Във всички средни училища, професионални гимназии и профилирани гимназии на територията на област Кюстендил е осъществен прием на първи и втори етап на класиране. Във всички паралелки има записани ученици”, казаха от инспектората в отговор на наши въпроси. Стана ясно още, че към момента в областта няма закрити паралелки.
В момента в РУО са обявени пет свободни работни места за преподаватели. В СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница търсят двама учители в гимназиален етап – по математика и информационни технологии и по испански език, като срокът за подаване на документи е до 30 август. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Бобошево се търси учител по общообразователен учебен предмет биология/химия/география/музика в прогимназиален етап (V – VII клас), а срокът за подаване на документи е до 14 септември. В ОУ „Христо Ботев” – Самораново, имат нужда от учител по български език и литература и кандидатите могат да подоват документи до 5 семптември. Местата са по заместване (чл. 68, ал. 1, т. 1). От ОУ „Христо Ботев” – Крайници, е обявена позиция за учител по математика в прогимназиален етап (V – VII клас), отново по заместване (чл. 68, ал. 1, т. 1 и чл. 70, ал. 1 и ал. 2), със срок за внасяне на документи до 31 август.
Продължава и приемът на документи от кандидатиращи се за директори на училища в областта. Както писахме, конкурси за заемане на длъжността предстоят в ОУ „Св. Климент Охридски“ и Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница, в Начално училище „Св. св. Кирил и Методий“, с. Раждавиц, и в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов“, Професионална гимназия по селско стопанство „Св. Климент Охридски“, Професионална гимназия по лека промишленост „Владимир Димитров-Майстора“, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ и Спортно училище „Васил Левски“ в Кюстендил. Списъците с допуснатите и недопуснатите до конкурс кандидати ще бъде публикуван на интернет страницата на РУО в 5-дневен срок от крайната дата на подаване на документите, който изтича на 8 август.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular