Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникНаставникът на Миньор Хр. Господинов: Изиграхме слаб мач в Разлог, но успяхме...

Наставникът на Миньор Хр. Господинов: Изиграхме слаб мач в Разлог, но успяхме да победим

На стадион „Септември” в град Разлог в мач от 11 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха последният в таблицата Пирин (Разлог) с 5 точки до момента и лидера в групата – Миньор (Перник) с 25 точки. Победата бе повече от необходима и за двата отбора – домакините, за да съхранят надежди за отлепване от дъното на таблицата, а гостите – да се утвърдят в челото.
Този мач бе ръководен отлично от съдийската тройка Благой Манов, Георги Стоянов и Йордан Гошев.

Отборът на Пирин (Разлог) играеше стабилно отзад и разчиташе напред на контраатаки при появили се свободни пространства на терена в половината на гостите. В 78-ма минута главният съдия Благой Манов показа втори жълт и червен картон на Петър Попадийн от домакините и така отборът им остана с човек по-малко до края на срещата. Единственото попадение в мача дойде минути преди края му, след като бившият футболист на Беласица Патрик Попов изведе по невероятен начин Александър Александров, който овладя кълбото и от движение го изпрати в долния ляв ъгъл на вратаря Иван Маринов за 0:1. Веднъж и напречната греда помогна на стража на Пирин Иван Маринов след удар от 15-16 метра на Александър Александров.

След мача наставникът на Миньор Перник Христо Господинов в откровен стил сподели следното: „Изключително труден мач за нас, независимо, че играхме срещу последния в таблицата – Пирин (Разлог). В този мач нашите футболисти бяха по-мудни, вземаха решенията си бавно. Като цяло в срещата нямаше много голови ситуации. Това беше най-слабият ни мач от началото на първенството, в който най-доброто беше, че успяхме да спечелим трите точки. Това стана след отлично взаимодействие между Патрик Попов и Александър Александров. Повтарям – слаб мач за нашия отбор, но има и такива двубои във футбола. Дано за в бъдеще не се повтаря такова нещо. Радвам се, че еднолично сме на върха на таблицата с 28 точки – 6 повече от следващите ни ЦСКА ІІ и Вихрен (Сандански). Следващият ни мач ще бъде като домакини на Оборище (Панагюрище).

Тази победа футболистите на Миньор посветиха на внезапно починалия член на УС на ФК Миньор Любомир Трайков.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular