Friday, May 17, 2024
HomeРегионРилецо надви Банско Тийм с 3:0

Рилецо надви Банско Тийм с 3:0

На стадион „Искър” в град Самоков в мач от 11 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на Рилски спортист и Банско Тийм Сдружение от едноименния град. Този мач бе от изключително важно значение за домакините, защото след поредица от неуспехи, в резултат на което се стигна до смяна на треньори и отборът на Рилецо зае незавидно място в таблицата, което не отговаряше на първоначалните намерения на ръководството за класиране на отбора.
Първият гол в срещата бе отбелязан в 44-та минута от Добромир Панчаревски, който бе изведен по фланга в наказателното поле на гостите и от движение направи безпомощен вратаря им Абди Абдиков за 1:0. Преди това в 41-ва минута в отбора на домакините бе извършена принудителна смяна заради контузия на Иво Харизанов, като на неговото място в игра влезе Теодор Тодоров. Голът на Панчаревски се оказа единствен през първата част на двубоя.
След почивката отново отборът на Рилски спортист реализира нови попадения. В 66-та минута при контраатака Георги Божилов от десния фланг насочи кълбото към Красимир Панчев и той накара вратаря Абди Абдиков за втори път да вади топката от мрежата си за 2:0. Третото попадение бе дело на Добромир Панчаревски в 70-та минута, който след самостоятелна атака и с удар от движение направи резултата класически – 3:0. По-късно отново той уцели страничната греда зад Абди Абдиков.
За отбелязване е, че вратарят на Рилски спортист Мартин Станчев на няколко пъти се намеси по невероятен начин след удари на Владислав Златинов, Денис Ангелов и Жоро Рошков.
С тази победа отборът на Рилски спортист е вече на 10-о място с 15 точки, а Банско Тийм Сдружение са на 13-о място с 13 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular