Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградНа извънредна сесия в Благоевград: Промени в състава на местни комисии

На извънредна сесия в Благоевград: Промени в състава на местни комисии

Д-р Владимир Таковски ще бъде представителят на Община Благоевград в Комисията по изготвянето на Областната медицинска карта. Изборът стана факт по време на извънредното заседание на местния общински съвет, по предложение на кмета Илко Стоянов.

По време на сесията бе направена и друга промяна. На мястото на досегашния член в Комисията по избор на обществен посредник, Ивайло Червилов, бе излъчена общинската съветничка Милена Бунцева.

Контролни функции, чрез които да се защитават интересите на Община Благоевград в Областната здравна комисия ще изпълнява д-р Владимир Таковски. Макар, според него, цялостната здравна национална визия да се нуждае от коренна промяна, на този етап, според разрешените механизми, ще се старае да бъде адекватен на цялостната политика.
Кметът на Благоевград, Илко Стоянов, чието предложение приеха днес общинските съветници, бе категоричен, че е необходима по-различна здравна политика, отнасяща се до местните общности.

На днешното извънредно заседание бе гласувана и още една точка. В Комисията за избор на обществен посредник вече влиза общинската съветничка Милена Бунцева. Тя заема мястото на вече бившия си колега от местния парламент, Ивайло Червилов.

Припомняме, че той от няколко месеца е управител на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“./Радио Благоевград

RELATED ARTICLES

Most Popular