Sunday, May 19, 2024
HomeОживление„Не съм полицай, господин пиян“: Историята на най-лошия кмет в света

„Не съм полицай, господин пиян“: Историята на най-лошия кмет в света

Едва ли има по-компроментиран управник на град в Северна Америка от кмета на Торонто в мандата 2010-2014 г. Роб Форд. И до ден днешен, седем години след смъртта му, неговите подвизи остават ненадминати. И все пак за мнозина той бе олицетворение на ведър и оптимистичен характер, на любов към житейските радости и пълно пренебрежение към скуката. Той ще бъде запомнен като противоречива и преди всичко колоритна личност от историята на местната власт в Канада.

Да си припомним…

Кметът Форд завихря здрав купон през март 2013 г. на деня на Свети Патрик в офиса си, а самият той е бил пиян до козирката. Той е ударил един от служителите си, обиждал е другите, а след това отишъл в ресторант в центъра на града, където се е клатушкал по дансинга. После се върнал в кметството с такси като е обиждал на расистка основа шофьора на таксито. Форд е обикалял кметството в 2 посред нощ с бутилка бренди в ръка и е псувал служителя Ърл Провост, преди охраната да го прибере вкъщи.
Кметът Форд беше обвинен от бившия кандидат-кмет Сара Томсън, че я е опипвал и отправял неприлични предложения, докато двамата са позирали за обща снимка.

Кметът Форд беше обвинен, че е пушил крек. През 2013г. от американския сайт за клюки Gawker обявиха, че им е предложено видео как Роб Форд пуши крек. Според един от редакторите Джон Куук, на видеото ясно се вижда как Форд държи стъклена лула и запалка и пуши наркотика. Новината беше потвърдена от двама репортери на Toronto Star, които заявиха, че не могат да потвърдят автентичността на видеото, но със сигурност човекът на него е кмета.

Форд яростно отрече обвиненията, а в последствие уволни шефа на кабинета си и петима членове на Градския съвет. В последствие медиите обявиха, че полицията е разполагала с компроментиращото клипче седмици преди то да се появи в Gawker.

RELATED ARTICLES

Most Popular