Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаНиколай Табаков на пресконференция: Животът ми се промени на 180 процента, в...

Николай Табаков на пресконференция: Животът ми се промени на 180 процента, в културен шок съм

5018 лв. за паметника на Невена Коканова отчете народният представител

Депутатът е разтревожен от положението във В и К

Юлияна КОЛЧАКОВА

5018 лв. са събрани за паметника на Невена Коканова в Дупница, съобщи председателят на сдружението за изграждане на монумента Николай Табаков. На пресконференция, която даде като депутат от партия „Демократична България”, той подчерта, че всичко около събирането на средствата е законно. Заяви, че сумата е постъпила по банковата сметка на сдружението през 2019 г., след което планираните дейности са спрени заради пандемията. „Имаше оплаквания от дарители, че не съм им връчил документите за даренията. Вече всички документи са връчени и всичко е законно. Заради кризата с коронавируса от 2 г. сме в пауза, но напролет искаме да възобновим дейността. По-рано няма да може заради ангажиментите ми. След като станах народен представител, животът ми се промени на 180 процента. Не ми остава никакво време даже за лични дела. Имам нови задължения и отговорности. Хората от района търсят подкрепа от мен, звънят ми по телефона. В същото време имам ангажименти в София. Това е нещо ново за мен. В културен шок съм, трябва да си намеря новия ритъм ”, посочи единственият депутат от Дупница в 48-ото Народно събрание.

Николай Табаков подчерта, че е силно разтревожен заради проблема с В и К- Дупница. Ангажира се да помогне, но след като има всички гледни точки по темата. Ще търси детайлна информация от управителката на общинското дружество. Предстои му и среща с председателя на КЕВР Иван Иванов, когото ще пита защо все още не е разгледан бизнеспланът на В и К-Дупница.

„Бях шокиран от изявлението на областния управител относно В и К. След това опасенията, че дружеството е пред фалит се потвърдиха и от кмета. Не съм запознат с детайлите. Тепърва ще се информирам за тях. Работил съм във В и К като инкасатор преди 20 г., но тогава всичко беше наред. Сега съм запознат с проблемите, но като жител на града. Получих писмото от Общинския съвет, подписано от председателя и председателите на 4 комисиии и от кмета, с което искат съдействие. Но в писмото не са изложени детайлите, които искам да знам. Те искат спешна намеса за решение на проблема. Ще помогна колкото мога, но искам да разбера как се стигна до там, че до един – два месеца дружеството ще фалира, какви решения са взети или не са взети, за да се стигне до там”, заяви Табаков.

Народният представител разказа за дейността на своята парламентарна група за трите седмици, откакто работи Народното събрание. Разказа и за дейността си в 10 – и МИР –Кюстендил.

„От срещите, които проведох, останах с впечатлението, че много малко неща вървят добре. Единственото, с което областният управител се похвали, беше фотоволтаичната централа в Крайници”, каза Николай Табаков. Един от посочените от него проблеми, с който е бил запознат от кметовете на Рила и Кочериново, е проблемът със загубите на вода и  изграждане на довеждащ водопровод за общините Рила, Кочериново и Бобошево. Ще се търси решение с общите усилия на местната власт и МРРБ. Табаков посочи като най-успешна община в областта Сапарева баня, където по думите му има прилежни инвестиции и откъдето са се похвалили с постижения. Предстои депутатът да се срещне с кмета на Кюстендил. На 21 ноември ще бъдат първите приемни на депутата. Те ще са в Дупница и Кюстендил. В Дупница ще бъде от 10 до 12 часа, вероятно в Дома на техниката, тъй като „Демократична България” все още няма офис в града. В Кюстендил приемната ще бъде между 15 и 17 часа в офиса на партията на бул. „България”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular