Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКочериновоИ Кочериново скочи срещу Корнелия Нинова

И Кочериново скочи срещу Корнелия Нинова

Общинската организация в Кочериново излезе с решение за сваляне на политическото доверие от действащото ръководство на БСП, в лицето на лидера Корнелия Нинова и свикване на заседание на конгреса в началото на декември, на което да бъдат направени промени в устава на партията и да бъде приет Манифест, с който Столетницата да се обърне към всички леви формации и избиратели. Решението на Общинската организация в Кочериново е взето на 12 ноември, съобщавават приближени до БСП.

Социалистите се обявяват за “спиране на процесите на разпад в БСП”, които се свързват с действията на сегашното ръководство. „Конгресът до края на 2022 г. е наложителен, защото вероятно предстоят извънредни парламентарни избори и изключително важният вот за местна власт през есента на 2023 г. За да оцелее, за да се възроди, БСП не бива повече да бъде ръководена от сегашния председател”, се казва в позицията на социалистите от Кочериново.

Припомняме, че с искане за промяна в ръководството на БСП излезе и общинската организация в Дупница. Това се случи за пореден път веднага след провеждането на последните парламентарни избори. Позицията на местните социалисти е изпратена до централното ръководство. Структури на Столетницата и от други населени места в област Кюстендил също поискаха оставката на лидера Корнелия Нинова, като настояват за свикване на заседание на конгреса в края на годината.

RELATED ARTICLES

Most Popular