Monday, May 13, 2024
HomeРегионБлагоевградНинова отново водач в Благоевград! Социалистите й готвят политически шамар на изборите

Нинова отново водач в Благоевград! Социалистите й готвят политически шамар на изборите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова повежда кандидатдепутатската листа в Пиринско. Освен начело на листата в 1-ви МИР, Нинова ще води социалистите и в 25 МИР София.

Структурите на БСП в Благоевград чакат удобния момент, за да й върнат „жестовете” към местната структура. Те са в пълна бойна готовност да й зашлевят звучен политически шамар на предстоящите избори.

Припомняме, че в началото на настоящата година близо 200 социалисти в Благоевград се разбунтуваха и изразиха своята готовност да напуснат партията. Това стана след промяна на ръководството на общинско ниво.

На заседание на Националния съвет на БСП бе взето решение да се направи пълен цикъл от избори в Благоевград, а на  6 февруари бяха сменени ключалките на служебните помещения. След нагласено  отчетно – изборно събрание бяха избрани нови органи на Общинския съвет на БСП.

На пресконференцията благоевградските социалисти Любен Милев, Емил Костадинов, д-р Владимир Пандев, Йордан Симонски и други  изразиха мнение, че се води активна негативна кампания против организацията на партията в Благоевград. Според тях причината е несъгласието им с политиките на ръководството на БСП на национално ниво.

Любен Милев посочи, че на последните два парламентарни избора и на местните избори общинското ръководство не е получило пълномощия да представлява партията. Те били дадени на хора, които са скъсали отдавна с организационния живот на организацията в Благоевград и били „послушни маши” в ръцете на Националния съвет. Милев изпрати писмо – послание до националното ръководство на БСП с подписите на повече от 200 активни социалисти, в което се изразяваше  несъгласието си с политиката на Нинова.

Социалистът Емил Костадинов настоя да се инициира разпускане на Националния съвет на БСП и да се свика нов конгрес.

И макар новият председател на общинската структура в Благоевград Веселин Христов да твърди, че помирението вече е факт, то мнозина от съмишлениците на лявата идея в областния град твърдят обратното. Те изчакват резултата от предстоящите избори, за да го докажат. Според тях не само липсват оздравителни процеси, а напротив. Конфликтите продължават да зреят, а резултатите от предстоящия вот ще докажат за пореден път, че Нинова води БСП към дъното.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular