Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионПетричНова библиотека отвори врати в ПГ "Пейо Яворов" в Петрич

Нова библиотека отвори врати в ПГ “Пейо Яворов” в Петрич

Поредна придобивка за учителите и учениците в ПГ “Пейо Яворов” в Петрич.

В гимназията се създаде още един кът за общуване с книгите, за литературни срещи и творчески занимания.

На 8 ноември – деня на архангел Михаил и небесното ангелско войнство, отец Ангел Кочев благослови новата библиотека, която се откри по Национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда” – модул “Библиотеките като образователна среда “.

Официалното откриване на модерното пространство за иновативно обучение, което премина при спазване на противоепидемичните мерки, е част от плана за дейността на методическото обединение по български език и литература, насочен към новаторство и творческо разгръщане в областта на литературата.

“Поздравяваме колегите по БЕЛ Теодора Динева и Стойка Янкова, които поеха подготовката и реализацията на училищния проект, чиято цел не е само обновяване и обогатяване на книжния фонд със съвременни заглавия, но и създаване на кът за уроци извън класната стая, място за електронно четене и ползване на модерно техническо оборудване, обособяване на пространство за културни събития. Пожелаваме си здраве за много успешни предстоящи инициативи в партньорство с нашите умни и любознателни гимназисти!”, заявиха от училищното ръководство.

Снимки: ПГ” Пейо Яворов”

RELATED ARTICLES

Most Popular