Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниСвятНови ограничения влязоха в сила в Австрия и Сърбия

Нови ограничения влязоха в сила в Австрия и Сърбия

Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина за гражданите

Строги ограничения влязоха в сила в Австрия.

Забранява се движението на хора по улиците без основателна причина. Затворени са търговските центрове и козметичните салони, а учениците от началните и средните училища ще учат дистанционно.

Предполага се, че ограниченията ще действат до 6 декември.  Те допълват предишните по-меки мерки, когато от 3 ноември бяха затворени заведенията, театрите, музеите и фитнесите, а хотелите спряха да приемат туристи. Новите ограничения са с цел да се избегне претоварване на здравната система и недостигът на легла.

 В същото време в Сърбия ограничава работата на кафенетата, нощните клубове, ресторантите, както и на търговските центрове и магазините –  от 21 часа до 5 часа сутринта.

Мерките ще бъдат  в сила 15 дни – до 1 декември, когато правителството отново ще ги обсъди.

Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина срещу Covid-19 за всички свои граждани, но поставянето й няма да бъде задължително.

Правителството на Словения прие декрет за продължаване на обявеното състояние на епидемия от Covid-19 с още 30 дни, т.е. до 17 декември, тъй като броят на заразените и хоспитализирани от коронавирус продължава да бъде над допустимите норми, които позволяват отмяна на епидемията.

Според официалните данни средният дневен брой на новозаразени в Словения е 922./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular