Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградНов смъртен случай след ваксина с "Астра Зенека"

Нов смъртен случай след ваксина с “Астра Зенека”

РЗИ проверява причините за смъртта на мъж от Благоевград

Регионалната здравна инспекция в Благоевград проверява случая с починалия 47-годишен мъж след ваксинация с “Астра Зенека”. Това съобщи директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. По думите му починалият мъж е бил ваксиниран в кабинета на здравната инспекция на 11 март, един ден преди забраната на ваксината. Тогава се ваксинирала и майка му. И.Д. не е съобщил за придружаващи заболявания. Той е бил намерен мъртъв в дома си във вторник вечерта. Преди това вдигнал температура и се обадил на майка си, че има стягане в областта на гърдите.

“След посещение на колегите от Спешен център около 22,30 ч. е констатирано, че е починал. Ако роднините разрешат, ще се извърши аутопсия. Едва тогава могат да се търсят причините и да се правят констатации. За случая са уведомени Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата“, допълни д-р Калоян Калоянов.

Агенцията по медицински надзор разследва и причините за смъртта на учителката в Рила Тинка Шопова, която почина след усложнения от коронавирус в МБАЛ-Благоевград. Нейни близки твърдят, че дни преди фаталния край тя се е ваксинирала с “Астра Зенека” и не е имала заболявания, освен високо кръвно.

В същото време в Благоевградска област отчитат тревожен ръст на заболелите от коронавирус. Както вече писахме, болниците са  препълнени и се търсят възможности за увеличаване на леглата. Новозаразените в областта за последното денонощие са 220. Нараства и процентът на хората с усложнения, които са настанени в болници, каза директорът на РЗИ в Благоевград д-р Калоян Калоянов. Голяма е вероятността областната болница в Благоевград отново да бъде определена като ковидна.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular