Monday, May 20, 2024
HomeАктуално от днесНяма край! Серия от гонки по пътищата у нас разтърси МВР

Няма край! Серия от гонки по пътищата у нас разтърси МВР

Поредицата от гонки с нагли каналджии у нас, няма край. Вчерашна акция на МВР е започнала в района на “Траянови врата” на АМ “Тракия“ рано сутринта, след като униформените се опитали да спрат лек автомобил с полска регистрация, който е летял с 200 км/час. Колата не спира на стоп-палка и преследването започва по посока Пловдив.

В района на Вакарел автомобилът се губи, но по-късно местоположението му отново било установено – на Северната скоростна тангента. Според полицията, шофьорът е бягал в посока “Калотина”, и едва на 16-ия километър от АМ “Европа” спира. Задържаният от граничните полицаи е с полски произход, а спътниците му: 10 души сирийци и една жена полякиня. Акцията по залавяне на автомобила причинява огромни задръствания, и движението е напълно блокирано. По същия маршрут в понеделник е минал и автомобилът, който по-късно катастрофира в бус на полицията и рани тежко униформен полицай.

Междувременно в района на Хасково 30-годишен турски гражданин е заловен да превозва 20 сирийци без документи. През нощта на 22.11. униформени служители са спрели за проверка микробус „Рено“. В багажното отделение на автомобила са открити 20 чужденци, самоопределящи се за сирийци, без документи за самоличност. Осемнайсетте мъже на възраст около 20-25 г. и две момчета на около 15 г. са откарани в полицейското управление. Месец преди това, униформените задържат 32-годишна жителка на Харманли, за подпомагане на чужденци, незаконно пребиваващи страната, води се следствие.

Успоредно с двата инцидента друга група емигранти също бяха задържани след гонка с полицията в Бургас. Отново на 22.11., около 20.00 ч. в района на село Дебелт служители от жандармерията забелязали автомобил със софийска регистрация. Служителите на МВР, подават сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник” до района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” в Бургас се блъснал в паркиран празен лек автомобил. По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от колата са заловени седем мъже. Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Един от мигрантите се издирва от полицейските служители.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular