Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаНяма причина за отлагането на Галавечерта по кикбокс и международния турнир по таекуондо...

Няма причина за отлагането на Галавечерта по кикбокс и международния турнир по таекуондо в Дупница

 Продължаваме с организацията, ще спазваме всички мерки, категорични са от СК „Патриот“ и СК „Гладиатор“

Димитър ИКОНОМОВ
На този етап няма причина за отлагането на две от най-големите спортни събития в Дупница, които трябва да се проведат през месец септември. Както е известно, според експертите новата вълна на коронавируса приближава и се очаква през идния месец да бъдат въведени по-строги противоепидемични мерки.
Към момента обаче Галавечерта по кикбокс „Про Файт 18” и международният турнир по таекуондо „Дупница Оупън“ ще се състоят, съответно на 11 и 18 септември.
„Съобразяваме се с мерките, които са въведени, както винаги сме го правили.

Ако в последния момент се случи някаква промяна, имаме готовност да преместим Галавечерта по кикбокс на открито. На този етап събитието ще се състои в Спортната зала, както вече обявихме. Интересът към шоуто е много голям, не само от дупничани, а дори и от други части на България. Изпращаме билети по куриерски фирми на фенове на спорта ни от цялата страна. Нашите бойци продължават да се готвят на пълни обороти за събитието, което всички очакваме с нетърпение. Самата организация на Галавечерта също върви много добре“, каза пред „Вяра“ президентът на СК „Патриот“ Кирил Чакъров.

По време на шоуто в Дупница местният любимец Добри Радев ще изиграе много важен двубой реванш.

Както е известно, през февруари 2020 година той се изправи срещу турчина Мевлана Алтънташ на Галавечер в курорта Анталия. Те играха по правилата на К1 в категория до 71 килограма. Двамата съперници направиха равностоен двубой, но след спорни съдийски решения победата отиде за Алтънташ. Сега Добри Радев е повече от амбициран да вземе реванш пред домашна публика, като техният двубой за пояс ще бъде черешката на тортата в грандиозното шоу „Про Файт 18“.

Друг дупничанин, а именно Иван Костадинов, също ще има мач реванш срещу Пламен Павлов от Спортен клуб по кикбокс ЦСКА, като и там зрелището е гарантирано.
В друга оспорвана битка азербайджанецът Заир Заиров ще се изправи срещу Димитър Пенчев от „Скорпион“ (Плевен).
Една от най-известните родни състезателки Теодора Кирилова пък ще играе с французойката Синди Силвестър, която е играла в едни от най-престижните вериги по цял свят.

Най-известният треньор в света по кикбокс Майк Пасение и неговият колега Оскар от амстердамския клуб Myke’s GYM също са потвърдили присъствието си в Дупница.
От СК „Гладиатор“ също очакват, че международният турнир по таекуондо „Дупница Оупън“ ще се проведе на 18 септември, както е предварително планирано.
„Ние си спазваме всички мерки и ще продължим да го правим. При предишната вълна на пандемията от коронавирус една от мерките беше подобни турнири на закрито в зала да се провеждат без публика. Ние нямаме проблем с това, ако подобна мярка бъде въведена до 18 септември.

При това положение родителите няма да идват в залата и да гледат децата си, които ще се състезават без присъствието на публика. За нас е важно срещите да бъдат проведени. Но ако до средата на септември се случи така, че да затворят всички зали и да не се позволява провеждането на турнири, ние ще се съобразим. Не ни се иска да се стига до там, но не можем да тръгваме срещу коронавируса и мерките. Все пак силно се надявам, че ситуацията ще бъде нормална“, коментира пред „Вяра“ главният треньор на СК „Гладиатор“ Христо Михалчев.

В надпреварата се очаква да се включат около 500 таекуондисти от цели 7  държави – България, Сърбия, Македония, Албания, Гърция, Косово и Турция.
СК „Гладиатор“ ще участва в „Дупница Оупън“ с много от своите състезатели. Под въпрос единствено е участието на Николет Костова и братята Митко и Сашо Джорджеви, които ще участват в турнир в Истанбул, който е на 15-16 септември. Ако те се чувстват достатъчно добре и свежи след битките си в Турция, те ще се включат и в турнира в родния си град.

RELATED ARTICLES

Most Popular